Digidexo.com

Hvordan behandle Emfysem med kirurgi

Hvordan behandle Emfysem med kirurgi


Lungevolumreduksjon Surgery (LVRS) er en type kirurgi brukes til å behandle emfysem pasienter ved å forbedre sine pustekapasitet og redusere eller eliminere dødt vev stede i lungene. Denne type kirurgi er spesielt nyttig når annen behandling har sviktet eller når pasienter er for svake for mer vanlige behandlinger, for eksempel bruk av steroider.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din tidlig om kirurgi. Mange mennesker som lider av lungeemfysem kan forbedre sine liv betraktelig ved gjennomgår lungevolum Reduction Surgery. Fordi prosedyren fjerner dødt vev trykke på brysthulen, pasienter umiddelbart oppleve en følelse av lettelse som tillater dem å bevege seg mer fritt.

•  Vurder risikoen ved operasjonen. Mens operasjonen selv ikke er overdrevent komplisert, gå under narkose alltid bærer en risiko, spesielt hos pasienter med svake hjerter, dårlig sirkulasjon eller andre medisinske problemer. Ta disse faktorene med i betraktning når du tenker på operasjon.

Plan for utvinning og rehabilitering. Mens de fleste medisinske forsikringer vil dekke deler av eller hele kostnaden av prosedyren, vil du fortsatt trenger nesten 2 uker på intensiven etter operasjonen. Du vil også bli pålagt å gjennomgå rehabilitering terapi for å lære å puste igjen riktig og å bruke lungene dine mer effektivt.

Ikke anta kirurgi er nødvendigvis det beste alternativet. Noen pasienter, slik som de som lungekapasitet blir redusert, slik at de bare kan puste ved hjelp av kunstige metoder, ikke er gode kandidater for kirurgi. Ved dette punkt, er skaden så alvorlig at operasjonen er sannsynligvis for risikabelt.

Planlegg kirurgi godt på forhånd, og bestemme hvem som skal ta vare på deg når du kommer hjem. Oppgangen kan kreve mer planlegging enn operasjonen selv, og det er vanligvis ikke dekket av noen form for helseforsikring (i alle fall ikke når du kommer hjem).

Tips og advarsler

  • Fordi omsorg for en kjær etter operasjonen er vanskelig og tidkrevende, kan det hende du trenger din familie og venner til å ta vare på deg i turnus. Å ha flere nære venner, barn og en ektefelle for å hjelpe deg i månedene etter operasjonen kan være bedre enn å spørre en eneste omsorgsperson, for eksempel en ektefelle, å ta vare på deg eksklusivt.
  • Kostnaden for Lung Volume Reduction Surgery (LVRS) er ekstremt høy og ikke alle medisinske forsikringer er villig til å dekke hele kostnaden for den. Sørg for at du snakke med leverandøren din for å finne ut de spesifikke detaljene.
  • LVRS bør ikke brukes til behandling av emfysem hos pasienter eldre enn 70, med mindre ingen annen behandling alternativet er tilgjengelig. Eldre pasienter har en mye høyere risiko for å dø under operasjonen enn yngre pasienter.