Digidexo.com

Hvorfor Diabetes Gjør du ned i vekt?

Insulin

Insulin er et hormon som i kroppen som styrer lagringen av fett og proteiner. Personer med diabetes opplever en insulinmangel, noe som resulterer i kroppen ikke er i stand til effektivt å lagre og bruke proteiner, fett og karbohydrater. Siden de ikke er i stand til å lagre de nødvendige næringsstoffene, vil deres appetitt øke, mens vekten reduseres. For type 1 diabetes, dersom insulin nivåer ikke er medisinsk korrigeres, blir de fettvev og aminosyrer i målrettet muskelvevet, noe som resulterer i et tap av fett og muskelmasse. Dette kan føre til en drastisk nedgang i total kroppsvekt, men det er ekstremt sjeldne og den diabetiske vil utvikle mange andre sykdommer av den tiden et slikt vekttap inntreffer.

Ketoacidose

Ketoner er dannet i kroppen når fettsyrer og aminosyrer er brutt ned. Ketoacidose oppstår når høye nivåer av ketoner er til stede i legemet og legemet ikke produserer nok insulin til å bryte ned de ketoner. Ketoacidose er en ekstrem form for ketose, som forekommer i noen ellers frisk person som har blitt faste og resulterer i vekttap.

Fluid Loss

Dehydrering er et vanlig symptom hos diabetespasienter. Diabetes forårsaker en økning i blodsukker, som i sin tur fører til økt mengder glukose i personens urin. Overskudd av uringlukose vil føre til økte mengder av urin som blir frigitt og kan føre til dehydrering. Hvis kroppen mister tilstrekkelige mengder væske, kan dette føre til utilsiktet vekttap. Diabetikere med denne typen vekttap oppleve en økning i tørst.

Kakeksi

Væsketap og høye blodsukkeret alene kan både føre til vekttap i en diabetiker. Når disse faktorer er kombinert i diabetes, øker en persons risiko for utvikling av sin kakeksi. Kakeksi er ekstrem vekttap ledsaget av atrophied muskler, tretthet, tap av appetitt og generell kroppslig svakhet i alle som ikke bevisst prøver å gå ned i vekt. Hvis den diabetiske har sekundære sykdommer slik som Addisons sykdom, tuberkulose eller kreft i bukspyttkjertelen, vil muligheten for å utvikle kakeksi være betydelig høyere. Den vekttap forårsaket av kakeksi kan ikke reverseres ved å øke inntaket av kalorier. Bare visse typer narkotika, som for eksempel steroider, er vist å være effektiv i behandling av kakeksi.