Digidexo.com

Om svake punkter i kroppen

Menneskekroppen har evnen til å vokse, tilpasse og reparere seg selv. Imidlertid er det også en ujevn organisme. Det er deler av det menneskelige legeme som er sterke og andre deler som er svake. Det er viktig å beskytte og ta vare på de svake punktene i menneskekroppen. Skade eller sykdom til disse svake punktene kan føre til stress, smerte, uførhet og død. Kampsport utøvere målrette svake områder av deres motstanderens kropp.

Effekter

Nakke, rygg og hode er spesielt sårbare. De huse mesteparten av nervesystemet som tillater oss å tenke og føle. Halsen er en relativt svak skjøt. Hvis det er brutt, er det sannsynlig død. Ryggen er en merkelig konstruert kolonne med ryggvirvler som tillater oss å stå oppreist. Muskel- og nerveproblemer i ryggen er vanlig, og hvis ryggmargen er kuttet, oppstår lammelser. Skallen er ganske vanskelig som en beskyttelse for hjernen, men da dyttet plutselig oppstår en hjernerystelse. Effekten spenner fra svimmelhet til bevisstløshet til døden.

Funksjoner

Våre fem sanser gir oss evnen til å oppfatte verden rundt oss. Men de er også blant de svakeste deler av kroppen. Enhver form for traume påført øyne, ører, nese, tunge eller hud er smertefull og potensielt ødeleggende. Du kan miste sansene for syn, hørsel, lukt og smak fra traumer til sansene. Huden er det største organet i kroppen. Det har bemerkelsesverdig regenerative evner ennå ikke kan komme seg fra alvorlige brannskader over en stor del av kroppen.

Funksjon

Menneske leddene er svake punkter. Leddene som er utsatt for mye bevegelse i flere retninger er spesielt sårbare. Det er vanlig for folk å ha problemer med kne og hofteledd. Disse bære hele vekten og støttes av et komplekst system av leddbånd og sener. Hvis et kne eller hofte er truffet eller flyttes i feil retning, kan permanent skade oppstår. Idrettsutøvere har ofte problemer med albue og skulder ledd. Hvis de blir utsatt for for mange påkjenninger de kan hyperextend, brekke eller forrykke.

Betraktninger

Kroppen din er avhengig av ditt hjerte hvert øyeblikk av livet ditt. Hjertet i seg selv er en veldig sterk muskel, men det avhenger av et intrikat system av arterier og vener til å bære blod. Dårlig kardiovaskulær helse fører til blodpropp, blødninger, hjerteinfarkt og slag. Siden hele kardiovaskulære systemet er avhengige av hverandre, ett svakt ledd bringer det hele ned. Den måten å beskytte din kardiovaskulær helse er med generelle egnethet og god ernæring.

Identifikasjon

Andre organer i kroppen kan også være svake punkter. De fleste er avgjørende for overlevelse. Nyrer, lever, lunger, milt og kjønnsorganene er sårbare for svikt hvis den utsettes for intens traumer. De kan også bli målrettet av sykdommer som kreft.