Digidexo.com

Utbruddet av Cat Allergi

Utbruddet av Cat Allergi


Millioner av mennesker lider av katt allergi, og de fleste av dem er små nok til at å ta et antihistamin hjelper. I noen sjeldne tilfeller kan allergi være dødelig. De fleste utvikler allergi som barn, men i noen tilfeller en katt allergi kan utvikle seg i voksen alder. Det er viktig å forstå symptomene på katten allergi utbruddet for å vite om du har utviklet en.

Allergener

Ifølge Allergy.org.nz, er et allergen "et materiale som er i stand til å provosere en allergisk reaksjon, slik som pollen, husstøvmidd eller matvarer." I motsetning til det mange tror, ​​er katt allergi ikke forårsaket av katt hår, men av et protein som finnes i deres dander (tørre flak av huden på en kattens pels) og spytt. Proteinene bli luftbårne og blir inhalert inn i nesen og lungene.

Utbruddet av allergisymptomer

Symptomene på en katt allergi kan vises løpet av noen få minutter til noen få timer, avhengig av mange katter er til stede og hvor mye av allergenet er i nærheten.

Symptomer på en katt allergi

Symptomer på en katt allergi generelt omfatter en rennende, kløende nese; såre, rennende, hovne øyne; nysing; tungpustethet eller problemer med å puste; en sår, kløe i halsen; hoste; eksem (en rød, kløende utslett på huden); renner og noen ganger kvalme. Av og til kan noen med en katt allergi føler kvalm.

Anafylaktisk sjokk

I sjeldne tilfeller kan en person ha en svært alvorlig allergi kjent som anafylaktisk sjokk, som MedicineNet.com definerer som "utbredt og svært alvorlig allergisk reaksjon. Symptomer er svimmelhet, tap av bevissthet, vanskelig å puste, hevelse av tungen og puste rør, blueness av huden, lavt blodtrykk, hjertesvikt og død. " Akutt behandling er nødvendig for å behandle denne tilstand.

"Hypoallergenic" katteraser

Enkelte katteraser anses allergivennlige, slik som "hårløse" Sphynx. Sphynx produserer dander, men som de blir klappet, er dander presses ned og ikke flyr fritt omkring som det gjør med andre katter.

The Rex rasen har veldig korte, fine jakker som ikke holder så mye dander som andre langhårede katter.

Sibirsk katter har lange frakker, men antas å frembringe meget lite av «Fel d1" allergen. En annen teori på hvorfor Siberians produsere mindre allergen er på grunn av deres tett, tykk underull og fet topcoat, som angivelig holder huden godt hydrert, produsere mindre dander.

Redusere Cat Allergi

Den beste måten å unngå katt allergi og minimere dine symptomer er å bare holde avstand. Ikke kjæledyr, klem eller kysse en katt. Hvis noen går inn i ditt hjem som eier en katt, pass på å berøre sine klær, veske eller noe annet de bærer med seg. Hvis du vet på forhånd at du kommer til å ha en katteeier bor med deg, sørg for at du har tatt noen allergi medisiner noen uker eller dager i forveien i forberedelsene. Hvis du må bo med noen som eier en katt, kan det være en god idé å be om at katten holdes ute av rommet du skal bo i.