Digidexo.com

Hvordan redusere blodsukkernivået

Hvordan redusere blodsukkernivået


Hyperglykemi, eller høyt blodsukker, oppstår når kroppen har for lite insulin eller ikke kan bruke insulinet på riktig måte. Senke blodsukkernivået (eller blodsukker nivå) er det første skrittet til å forbedre den generelle helsen og unngå de langsiktige helseeffekter forårsaket av diabetes eller insulinresistens. Det er mange måter å senke blodsukkeret gjennom livsstil og kosthold modifikasjon som er mer effektive langsiktige løsninger på hyperglykemi enn medisinske rettsmidler.

Bruksanvisning

•  Bestem din gjennomsnittlige blodsukkeret ved hjelp av en glukosemåler. Kontrollere blodsukkernivået på ulike tidspunkter i løpet av dagen og spore dem i en notatbok eller på et kart. Blodsukkernivået skal være mellom 80 og 120 om morgenen og før måltider. To timer etter et måltid, bør nivået være 170 eller mindre. På kvelden, bør blodsukkernivået være mellom 100 og 140.

Spis frokost hver morgen. Etter faste over natten, spiser frokost er den beste måten å normalisere blodsukkernivået og hoppe starte stoffskiftet. Det gir også energi for dagen fremover.

Spread mat forbruk ut over dagen for å holde karbohydrat og blodsukkeret i kroppen konsekvent. Dette betyr ikke at du bør spise store mengder mat gjennom hele dagen. Snarere spise flere små måltider i løpet av dagen. Viktigst, ikke hoppe over måltider fordi kroppen har problemer med å regulere store svingninger i glukose og insulin nivåer forårsaket av faste og fordøyelsen.

Velg resistent stivelse enn vanlige stivelser som de omgå tynntarmen og blir metabolisert i tykktarmen. Resistent stivelse er vanlig i ubehandlet hele korn, kald ris, kokt og avkjølt pasta og poteter, belgfrukter og bønner. Resistent stivelse er også gode kilder til langsiktig energi.

Øk protein inntaket ved å spise mer belgfrukter, fisk og lite fett meieri. Også minimere mengden av enkle sukkerarter (dvs. godteri) og salt du spiser, som begge kan øke blodsukkernivået.

Få opp ut av sofaen og trening i minst 20 til 30 minutter per dag. Trening er den mest effektive måten å redusere blodsukkernivået siden muskelaktivitet krever bruk av glukose. Dette vil også fremme vekttap, noe som også reduserer mengden av insulinresistens og til slutt senker blodsukkeret over lang rekkevidde.

Hint

  • Forsøk på å senke blodsukkernivået gjennom kosttilskudd og livsstil endringer før forfølge medisinske rettsmidler. Livsstilsendringer kan ofte redusere blodsukkernivået nok til at medisinen ikke er nødvendig.
  • Hvis du er bekymret for blodsukkernivået eller viser tegn på diabetes, bør du kontakte lege for videre råd.