Digidexo.com

Fjerne Plantar warts mens gravide

En plantar vorte er en vorte som er forårsaket av humant papilloma virus (HPV). Disse warts er vanligvis funnet på tærne eller fotsålen. Behandlingen er viktig å forkorte levetiden til vorten, hindre den fra å spre seg til andre, og for å redusere mengden av ubehag forbundet med den. Det er flere metoder som har blitt prøvd av enkeltpersoner og leger for fjerning av plantar warts.

Fjerning av Plantar warts av Acid

En av de mest brukte metodene for fjerning for plantar warts er syre. En type av mild syre anvendes for å brenne det vorte av og desintegrere de virale celler sammen med den. Dette gjør det vorte å falle av og gjør sunn hud til å vokse i der den er. Dette gjøres vanligvis i løpet av et par uker, og det er flere typer syre brukes blant annet salisylsyre, dikloreddiksyre, trikloreddiksyre og cantharidin.

Fjerning av plantar vorter med laser behandling

Lasere er en annen mye brukt metode for fjerning av plantar vorter. Dette er ofte litt dyrere enn andre metoder, men det er veldig rent og nøyaktig. Lasere tillater leger å drepe viruset som forårsaker plantar vorte. Mange lider av plantar warts holde seg borte fra denne metoden for behandling som det ikke er 100 prosent effektiv ennå, og det er mindre kostbare behandlingsmetoder som har bedre resultater.

Fjerning av Plantar warts ved Kryoterapi

Kryoterapi er en av de mest tid-testet metoder for plantar vorte fjerning. Dette er prosessen med å fryse vorten og tillater den å falle av. Natrium-nitrid brukes ofte for dette formål. Jo dypere vorten har kjørt, er den mindre effektiv denne metoden for fjerning som kulden ikke kan være i stand til å trenge gjennom vorte langt nok til å fullstendig drepe HPV-viruset.

Fjerning av Plantar warts ved Debridering

Det er også et relativt ikke-invasive kirurgiske metode for å fjerne plantar vorter. Bedøvelsesmiddel og en skalpell brukes til å fjerne massen fra foten, og behandlingen blir deretter administrert for å drepe viruset og hindre den fra å returnere vorten. Dette er ikke ofte brukt som foreløpig, og suksessraten er ikke så høy som andre, mer vanlige metoder for plantar vorte fjerning.