Digidexo.com

Sortimentet som HCL bivirkninger

Oxymetazoline hydroklorid er en reseptfrie medisiner som vanligvis brukes til å behandle nesetetthet. Det er brukt lokalt, via nesespray, tåke eller dråper. Vanlige handelsnavn for produkter med oxymetazoline inkluderer afrin og Dristan 12-Hour. Oxymetazoline behandler også rødhet i øyet og er tilgjengelig i øyedråper under merkenavnet Ocuclear den.

Slik fungerer det

Oxymetazoline fungerer som en lokal vasokonstriktor, innstramming små blodkarene i nesen og øynene. Ved å snu utvidelse av disse fartøyene, fremmer oxymetazoline væske drenering fra vev, noe som bidrar til å lindre tett nese og rødhet i øyet.

Side Effects

Fordi det er påføres lokalt i stedet for å svelges eller injiseres, det meste av det sortimentet effekter er lokale og mild. Du kan oppleve nysing, stikkende eller brennende følelse, nasal tørrhet eller irritasjon. Med langvarig bruk, kan du oppleve fortsatt rennende nese, forverret lunger, nasal irritasjon og, i noen tilfeller, neseblødning.

Advarsler og forsiktighetsregler

Selv om dens effekter er generelt lokalisert, kan oxymetazoline bli absorbert i blodet. Hos pasienter med hjertesykdom, kan det øke blodtrykket. Diabetikere kan oppleve forhøyede glukosenivåer. Pasienter med stoffskiftesykdommer, glaukom, prostatakjertel sykdom, og lever- eller nyresykdom bør begrense eller unngå oxymetazoline bruk.

Betraktninger

Du bør bruke oxymetazoline å avlaste bare akutt overbelastning av en allergisk reaksjon, forkjølelse, influensa eller annen kortsiktig tilstand. Det anbefales ikke for kontinuerlig bruk. Ved hjelp av denne medisinen utover tre dager kan føre til en forverring av lunger forårsaket av "rebound" utvidelse av neseslimhinnen.

Expert Insight

Vask hendene før og etter bruk oxymetazoline og unngå å dele applikatorer med andre for å begrense smittespredning. Ikke la applikatorer berører øyet eller neseslimhinnen. Nesespray brukere ønsker å pusse nesen før administrering av stoffet for å forbedre sin effekt. Øyedråper brukere kan finne det nyttig å trekke den nederste øyelokket fremover, og skaper en "lomme" inn som dråper kan plasseres. Knipe på neseryggen etter øyedråper bruk kan bidra til å begrense opptaket av oxymetazoline i blodet.