Digidexo.com

Hvordan Kontrakts Hepatitt C

Hepatitt C er en farlig virusinfeksjon som infiserer leveren, etter hvert forårsaker skrumplever (arrdannelse i leveren) og kreft. Skade på leveren kan også føre til behovet for transplantasjonskirurgi dersom sykdommen ikke er under kontroll. Selv om vaksiner er tilgjengelige for hepatitt A og B, er det ingen vaksinasjon for C. Det er flere måter å kontrahering hepatitt C.

Bruksanvisning

En kontrakt sykdommen fra blodoverføring. Hepatitt C ble ikke oppdaget før tidlig på 1990-tallet. Folk som hadde en blodoverføring før 1992, da bedre screening metoder ble tilgjengelig, er på et høyere risiko for å pådra seg sykdom.

Kontrakt viruset fra nålen bruk. Sprøytemisbrukere er på en høy risiko for hepatitt C-smitte. Sjelden har urene nåler fra tatovering prosedyrer eller piercing blitt oppgitt som smitte årsaker. Denne risikofaktoren understreker viktigheten av alltid å bruke rene sprøyter for disse prosedyrene og aldri dele nåler med andre brukere.

Acquire hepatitt fra din biologiske mor. Hepatitt kan spres fra mor til foster under fødsel. Dette er en sjelden forekomst, men sjansene øker hvis mor er infisert med HIV-viruset.

Kontrakts hepatitt C fra seksuell aktivitet. Selv om hepatitt C er primært spres gjennom blodoverføring, det er en liten risiko for å pådra seg sykdommen fra samleie.