Digidexo.com

Koloskopi screening prosedyrer

En kolonoskopi er en prosedyre som gjør det mulig for legen å visualisere de indre områder av endetarmen og tykktarmen. En koloskopi er den beste fremgangsmåten som brukes til å oppdage og behandle unormal vekst i tykktarmen. Komplikasjoner er sjeldne når prosedyren er gjennomført av en spesialutdannet lege.

Identifikasjon

En koloskopi er en poliklinisk medisinsk prosedyre som evaluerer innsiden av tykktarmen eller tykktarmen. Det er vanlig for en gastroenterologist å utføre en kolonoskopi, da dette er en spesiell prosedyre. Fremgangsmåten omfatter innsetting av et rør med et kamera gjennom anus og inn i tykktarmen. Legen er i stand til å se hele prosedyren på en skjerm.

Årsak til Prosedyre

En koloskopi evaluerer symptomer på magesmerter, rektal blødning og endringer i tarmen. Fremgangsmåten blir også anvendt for å undersøke for kreftsvulster eller polypper i tykktarmen. En periodisk koloskopi er anbefalt for personer med en familie historie av tykktarmskreft.

Forberedelse

Tykktarmen må være helt ren før koloskopi prosedyre. En spesiell rensing drink kan være foreskrevet. Legen vil gi detaljerte instruksjoner for koloskopi forberedelser som det kan variere fra sykehus. Ikke følge Instruksjonene kan resultere i å ha testen gjentas på et senere tidspunkt.

Eksamen Prosedyre

En kolonoskopi er 15-60 minutter i lengde, avhengig av hvor i tykktarmen er synlig på tidspunktet for inngrepet. Fremgangsmåten innebærer å sette inn en colonscope inn i anus, gjennom endetarmen og i tykktarmen. Omfanget er et instrument som er omtrent en halv tomme i diameter og fleksibel. Den colonscope gir tilgang til et kamera og vev undersøke verktøy. Vevet kan bli tatt for analyse eller polypper fjernet under prosessen. Under prosedyren vil du bli gitt et beroligende middel for å slappe av, og du kan føle at noen milde kramper.

Etter behandling

Du vil bo i et hvilerom i 1-2 timer etter inngrepet. Det kan være symptomer på kramper eller følelsen av å la gass passere. Du kan gjenoppta spise et normalt kosthold å følge prosedyren med mindre varslet ellers av legen. Det kan være rektal blødning hvis vevsprøver ble tatt eller en polypp ble fjernet. Ikke kjør bil eller bruk store maskiner i 24 timer etter prosedyren, som beroligende kan gjøre deg døsig eller forringe dommen.