Digidexo.com

Hvordan Test Eye Vision

Hvordan Test Eye Vision


For en fullstendig synsprøve, må du besøke en helsepersonell, men du kan utføre flere enkle tester hjemme. Den vanligste synstest, synsskarphet test, måler din evne til å se detaljer på avstander. De Amsler grid testen sjekker om du har en tilstand som kalles macula degenerasjon, som hindrer deg i å se gjenstander i sentrum av synsfeltet. Den dominerende øyne testen avgjør hvilken øyet ser direkte på gjenstander. Den ikke-dominante øyet ser på objekter ved en liten vinkel, som gir dybdesyn.

Bruksanvisning

Snellen Test

Heng Snellen diagram på veggen. Den inneholder flere rader av bokstaver med tall på slutten av hver rad. Brevene blir mindre som de ned diagrammet.

Stå 20 meter fra diagrammet. Wear kontaktlinser eller briller for å finne din korrigert syn eller fjerne dem for å sjekke din naturlige visjon.

Lukk det ene øyet og lese gjennom hver rad til du kommer til den siste du kan tyde. Gjenta målingen med det andre øyet.

Når du ikke kan lese noen flere bokstaver, registrere antall på slutten av raden. Gjør dette for hvert øye. Hvis du har perfekt syn, vil du få en 20/20 resultat. Det første tallet representerer avstand fra diagrammet og det andre tallet representerer avstanden fra der et normalt øye kan lese de samme bokstavene. For eksempel, hvis resultatet sier 20/40, betyr det at du kan se de samme objektene fra 20 meter som noen med perfekt syn kunne se fra 40 meter.

Dominant Eye Test

Trekk armen din, og med begge øynene åpne, kan du bruke pekefingeren til å peke på et objekt som er minst 20 meter unna.

Bruk den andre hånden til å dekke ett øye mens fokus på objektet.

Dekk andre øyet mens du holder armen utvidet og peker på objektet. Med det ene øyet, vil pekefingeren synes å bevege seg ut av gjenstanden. Med det andre øyet, vil den forbli på objektet. Når pekende finger forblir på objektet, bruker du din dominerende øyet.

Amsler Grid Test

Slå på lyset i rommet.

Ta på deg lesebrillene hvis du vanligvis bære dem.

Sett Amsler grid diagrammet ca 14 inches bort fra ansiktet. Figuren består av en fire-tommers firkant med rette linjer som danner små bokser inne og en svart prikk i midten boksen.

Cover ene øyet og fokusere det andre øyet på den svarte prikken. Gjenta med det andre øyet. Ta kontakt med helsepersonell hvis du ikke kan se den svarte prikken, hvis du ser andre mørke flekker eller hvis linjene vises bølgete, uklart eller buet. Dette er tegn på macula degenerasjon.