Digidexo.com

Effekten av å drikke etter første trimester av svangerskapet

Den amerikanske Surgeon General har gjort offisielle uttalelser om bruk av alkohol under graviditet, selv skrive advarsler på noen alkohol etiketter. Noen kvinner feilaktig tror at bare å drikke i løpet av første trimester kan skade et spedbarn, når det faktisk drikke etter første trimester er like skadelig.

Bakgrunn

Drikking under svangerskapet kan føre til både dødfødsler og føtalt alkoholsyndrom, ifølge en rekke undersøkelser. Fetal alkohol syndrom kan føre til fosterskader som spenner fra mindre komplikasjoner til store ødeleggende forhold.

Defekter

En studie ved Royal College of Physicians viste at kvinner som drikker selv moderat i løpet av tredje trimester av svangerskapet var mer sannsynlig å ha et barn med misdannelser enn de som ikke drikker i løpet av denne tidsperioden. Disse fødselsskader inkludert skader i bena, kjønnsorganer og sanseorganer.

Atferdsproblemer

Kvinner som bruker alkohol i løpet av tredje trimester er mer sannsynlig å få barn med atferdsproblemer som ADHD eller opposisjonell trass lidelse. Dette kan skje selv i barn som viser ingen andre tegn til fødselsskader.

Ufullstendig Brain Development

Kvinner som bruker alkohol i andre og tredje trimester hemme full utbygging av fosterets hjerne, melder en studie av DR Pierce og JR West. Dette kan resultere i en rekke lærevansker som spenner fra mindre til ødeleggende former for mental retardasjon.

Betraktninger

Hvis en kvinne har drukket gjennom hele svangerskapet, kan når som helst at hun velger å slutte å bidra til å redusere noen effekter av alkohol på hennes baby. Kvinner bør ikke unnlate å søke hjelp i andre eller tredje trimester, tenker at skaden er allerede gjort.