Digidexo.com

Tegn og symptomer på HPV warts

Det er mer enn hundre typer HPV eller human papilloma virus. Noen av disse virusene er de som infiserer kjønnsorganene. Dette kan ofte resultere i HPV vorter. HPV vorter kan overføre fra person til person gjennom samleie og andre intime aktiviteter. Tilstedeværelsen av HPV warts kan føre til livmorhalskreft eller peniskreft. Det er viktig å kjenne tegn og symptomer på HPV vorter.

Grunnleggende symptomer

HPV vorter kan ikke være synlig for det blotte øye med mindre vekst av vorte er stor. De er vanligvis kjøtt farget støt på kjønnsorganene eller i nærheten av underlivet. Disse støt kan være hvor som helst fra mindre enn en millimeter til noen få centimeter. Vortene kan vises større når de blir med. De fleste som får genital warts vil ikke merke tilstedeværelse av vorter før de føler noe ubehag. Vortene kan også vises i andre områder av kroppen, inkludert anus, hals eller rundt lårene. Den warts vises noen uker eller måneder etter å ha blitt smittet.

Symptomer for kvinner

Kvinner er mer sannsynlig å få HPV warts enn menn. De første tegnene på tilstedeværelsen av vorter for kvinner vises på fuktige områder av genitalia. Disse er på labia minora eller på innsiden av labia, og på eller i nærheten av vaginalåpningen. Kvinner kan ikke oppleve noen symptomer de første månedene. Noen symptomer kan utvikle seg etter en stund med kløe på kjønnsorganene eller anus og å ha en unormal utflod. Noen kvinner opplever også liten blødning etter engasjerende i samleie når infisert med HPV vorter. Rådfør deg med en lege for å sjekke om vorter er farlige.

Symptomer for menn

HPV vorter på menn vises på penis, pungen og urinrøret. Vorter kan også være til stede på anus eller baken. Warts vises som jevne støt på penis og grove støt nær endetarmsområdet. Utseendet av vorter er det vanligste symptom for viruset. Vortene kan blande og danne en større vorte når venstre ubehandlet. Menn som er uomskåret kan finne det vanskelig å oppdage vorter som er under forhuden. Andre menn opplever symptomer, som for eksempel kløe på kjønnsorganene og anus, og et visst ubehag ved vannlatning.