Digidexo.com

Varm Vs. Kaldt hos pasienter med sigdcelleanemi

Varm Vs.  Kaldt hos pasienter med sigdcelleanemi


Smerte er det viktigste symptomet på sigdcelleanemi, og behovet for å lindre det kan drive noen sigdcelleanemi lider å misbruke smertestillende medikamenter. Men andre smerte behandling alternativer er tilgjengelige for dem som ønsker å avstå fra sterke og vanedannende smertestillende midler. Disse omfatter varme og kalde terapier.

Sigdcelleanemi

Anemi er en tilstand der friske røde blodceller er så liten i antall at kroppen er ute av oksygenet som trengs for å fungere godt. Sigdcelleanemi er en arvelig sykdom hvor de røde blodlegemer kan være til stede, men de er ikke sunt og er ikke rund, men sigdformet.

I tillegg til å være klebrig og stive, hindrer cellene 'uregelmessig form dem i å bevege seg lett gjennom blodkarene, noe som får dem til å kile seg fast i fartøyet og blokkere eller forsinke bevegelsen av oksygen og / eller blod gjennom kroppen, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Får en benmargstransplantasjon er så nær en mulig kur for sigdcelleanemi som finnes, men det er ikke uten komplikasjoner: å finne en donor og muligheten for døden. Derfor er det mange mennesker er avhengige av andre behandlingsmetoder, for eksempel medisiner, blodoverføringer, oksygentilskudd, genterapi, urte behandling, salpetersyre gass, smør tilsetningsstoff syre og soppdrepende medisiner Clotrimazole. I tillegg blir varme også brukes for å redusere symptomene.

Temperatur og sigdcelleanemi

Ekstrem varme eller kulde kan være problematisk for de med sigdcelleanemi. Faktisk kan ekstrem kulde utfelles en krise for de med denne tilstanden, i henhold til StopPain.org. Men selv om ytterpunktene er å unngås, kan både varme og kulde brukes for å lindre symptomene oppleves av sigdcelleanemi.

Varm Therapy

Smerte er et tilbakevendende problem med sigdcelleanemi, og smertestillende medikamenter er vanligvis foreskrevet for å hjelpe til med det; Men ifølge Mayo Clinic, kan varmen være nyttig når den brukes i området som er vondt.

Varme kan ta form av fuktige varm komprimerer, varmeflasker innpakket i et håndkle, varmeputer, elektriske tepper, og massasjer på en oppvarmet massasjebenk med varm olje. I tillegg kan en fysioterapeut bruke milde øvelser sammen med varmebehandling for å hjelpe med smerte av sigdcelleanemi.

Cold Therapy

Det er viktig å unngå kaldt vær og temperaturer for ikke å bringe på en sigdcellekrise smerte, så all bruk av kulde terapi bør startes bare ved å spørre din lege og utføres av en kvalifisert terapeut. Siden bein er generelt der smerten er følt det mest, ifølge StopPain.org, synes varmeterapi brukes på disse områdene for å redusere smerte mer enn kald.