Digidexo.com

Bivirkningene Mellom hestekastanje & Black cohosh

Tilsynelatende harmløse urter, for eksempel hestekastanje og klaseormedrue, inneholder kraftige stoffer i stand til å kurere eller gift.

Blant de helbredende egenskaper av hestekastanje er evnen til å forbedre sirkulasjonen og øke styrken på blodårene, mens klaseormedrue er mest brukt til å redusere hetetokter og andre overgangsplager.

Men hvis tatt sammen, kan disse urter øke risikoen for unormal blødning.

Bruk av svart cohosh

Ifølge den britiske Department of Health, kan klaseormedrue (Cimicifuga racemosa Nutt) brukes som et middel for: revmatisme, leddgikt, interkostal myalgi (smerter i ribbein muskler), isjias (smerter i korsryggen), kikhoste, chorea (tap av nerve-system funksjon), tinnitus, dysmenoré (smertefull menstruasjon), og livmor kolikk (smertefulle kramper i muskel av livmor).

Bruk av hestekastanje

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, hestekastanje (Aesculus hippocastanum) er i hovedsak brukes til å behandle hemorroider og kronisk venøs insuffisiens (en tilstand der årer ikke effektivt returnere blodet fra bena til hjertet), som er assosiert med åreknuter, smerter, ankel hevelse, følelser av tyngde, kløe og beinet kramper.

Blødningsrisiko

Klaseormedrue inneholder salisylsyre, som er en anti-koagulant substans.

Ifølge Institutt for kjemi ved University of Bristol, UK, har hestekastanje eskulin, et stoff som også fungerer som en anti-koagulant. Samtidig bruk av begge stoffene kan føre til unaturlig blødning. Gravide kvinner bør absolutt unngå det.

Lavt blodsukker

Heste kastanje inneholder ekstrakter som reduserer nivåene av blodglukose, som blir brukt til å kontrollere diabetes.

Men i samspill med klaseormedrue, kan disse botaniske ekstrakter forårsake hypoglykemi.

Addictive Effect

I et dokument publisert av University of Michigan, kan klaseormedrue har vanedannende virkning, når vi samhandler med antihyperlipidemics (stoffer som reduserer kolesterol).

Hestekastanje inneholder eskin, en antihyperlipidemiske. For å unngå klaseormedrue avhengighet, er det bedre å unngå å ta begge urter sammen.