Digidexo.com

Hvordan Test for epilepsi

Hvordan Test for epilepsi


Selv om alle beslag er forårsaket av unormal aktivitet i hjernen, er ikke alle anfall relatert til epilepsi. I tillegg, er en spesiell type av behandling for anfall ikke effektive for alle personer med epilepsi. Derfor er det viktig at legen din utfører en grundig runde av diagnostiske tester for å fastslå om du har epilepsi - og, om nødvendig, det beste løpet av behandlingen. Les videre for å lære mer om hvordan du kan teste for epilepsi.

Hvordan Test for epilepsi

Få testet for epilepsi

•  Diskuter få en EEG, eller elektroencefalogram, test for å diagnostisere epilepsi. Dette er den eneste metoden som kan måle unormal hjerneaktivitet som forårsaker kramper, og derfor er den mest brukte testen direkte. En EEG test er også nyttig i å klassifisere den type epilepsi, hvis beslag er bekreftet å være forårsaket av epilepsi.

Forbered deg EEG test ved å vaske håret grundig kvelden før din avtale for prosedyren. Ikke bruk produkter som hårspray eller gel, etter vasking. Elektrodene er plassert på hodebunnen din i løpet av EEG test og det er viktig for hodet og hodebunnen for å være ren og tørr.

Slapp av så godt som mulig i løpet av EEG test. Elektrodene er midlertidig limt til hodebunnen mens du ligger flatt på en seng og utføre visse aktiviteter for å registrere endringer i hjerneaktiviteten. Disse aktivitetene inkluderer generelt ser inn i en lys, blinkende lys eller ta dype åndedrag i et hurtig tempo. I noen tilfeller kan testene inkluderer sover mens under observasjon.

Vent på resultatene av EEG test. Opptakene av hjernen bølgemønstre er undersøkt for unormal aktivitet, som noen ganger er et tegn på epilepsi. Hvis resultatene er ikke avgjørende, kan det hende du trenger å gjennomgå flere tester.

være åpen for bruk av andre metoder foruten EEG-tester for å se etter epilepsi, slik som magnetisk resonanstomografi, eller MRI, tester for å produsere bilder av hjernen. Blodprøver er også ofte brukt for å finne ut om andre sykdommer i tillegg til epilepsi er ansvarlig for anfall, som noen ganger knyttet til nyre-eller leversykdom. Blodprøver registrere nivåer av røde og hvite blodlegemer, elektrolytter, blodsukker og kalsium.

Hint

  • Noen pasienter med epilepsi ikke svare på medisiner som en metode for å kontrollere anfall, og må gjennomgå alternative metoder.
  • Pasientene er noen ganger overvåket av video EEG under testene for å observere kroppsbevegelser og eventuelle beslag.
  • La legen få vite om eventuelle medisiner du er i dag før under en EEG test, da de kan påvirke resultatene.