Digidexo.com

Hvordan vet jeg når barnet mitt trenger en Tetanus Shot?

Hvordan vet jeg når barnet mitt trenger en Tetanus Shot?


Stivkrampe vaksine er rutinemessig gis til barn som en del av det anbefalte vaksinasjonsprogram fastsatt av Centers for Disease Control. Å gi barnet ditt denne vaksinen bidrar til å beskytte ham mot en mulig tetanus infeksjon etter en skade der en dyp punktering sår er til stede. Det er også viktig å vite symptomene på stivkrampe og når du skal ringe legen din.

Immunisering Schedule

CDC anbefaler å gi barnet kombinasjonen immunisering DTaP. Dette bildet beskytter mot difteri, kikhoste og stivkrampe. The University of Maryland Medical Center (UMMC) sier at en to-i-ett-vaksine, DT, beskytter mot difteri og stivkrampe, og kan også gis til barn 7 og yngre. Et annet alternativ for voksne og barn eldre enn 7 er Td vaksine, som også beskytter mot stivkrampe og difteri. Men UMMC sier at difteri dose er litt annerledes enn det som finnes i DT-vaksine. Hvis barnet ditt har hatt en negativ reaksjon på DTaP vaksinen i det siste, diskutere disse andre alternativer med legen din.

Som en del av den rutinemessige vaksinasjonsplan, anbefaler CDC at du gir barnet den DTaP skutt på to, fire og seks måneder med en fjerde skutt mellom 15 og 18 måneder. CDC sier at den fjerde dosen kan gis så tidlig som tolv måneder, så lenge minst seks måneder har gått siden han hadde den tredje dosen. Barnet bør ha en booster DTaP skutt mellom 4 og 6 i tillegg.

Hvis du følger en alternativ vaksinasjonsplan, spør legen din når barnet skal ha stivkrampe skutt.

Symptomer

Selv barn får stivkrampe immunisering som en del av CDC anbefalte vaksinasjonsprogram, bør du kjenne til symptomer på en stivkrampe infeksjon. Ifølge Dr. William Sears og hans kone Martha, forfatterne av "The Baby Book", stivkrampe er forårsaket av giftstoffer fra bakterier i en forurenset, dypt sår. Vanligvis vises symptomer tre til 21 dager etter eksponering og inkluderer muskelspasmer-særlig i kjeve-og kramper.
Selv om barnet ditt har fått den anbefalte mengden av stivkrampe vaksiner, ringe legen din umiddelbart hvis barnet ditt viser noen av disse symptomene etter at han eller hun har opplevd et dypt sår.

Behandling

Sears bemerker at den medisinske behandlingen for stivkrampe hos barn er den stivkrampe vaksine, sykehusinnleggelse og antibiotika. For å unngå stivkrampe, rense sår med en antiseptisk. Sears ikke si, men er ganske uvanlig at stivkrampe.