Digidexo.com

Hva er årsakene til Blære Spasms?

Håndtere problemer i blæren og vannlating er aldri lett. Faktisk slike forhold har en tendens til å dramatisk påvirke livet ditt. Blære spasmer er en slik tilstand. Men før du søker behandling for blære spasmer, er det en god idé å ha en forståelse av hva som forårsaker dem, slik at de mest aktuelle vaksinen blir klar.

Definisjon

For å forstå blære spasmer, må du først forstå hvordan blæren fungerer normalt. I en frisk blære, vil muskelen trekke sakte og forsiktig når du trenger å urinere. Dette hjelper deg vet at du trenger å finne et toalett. Men blære spasmer forårsake intense muskelsammentrekninger, slik at det føles som om du trenger å gå på do en gang. Det er ingen advarsel periode. Blære spasmer kan selv tvinge urin fra kroppen din forårsaker urgeinkontinens.

Interstitiell cystitt

En mulig årsak til blære spasmer er en tilstand som kalles interstitiell cystitt. Denne tilstanden gjør blæren vondt og gjør urinering svært smertefullt for noen åpenbar grunn. Det kan være ledsaget av følelser av at det haster, årsaken som er blære spasmer.

Urin Traction Infeksjon

Den vanligste årsaken til blære spasmer er urinveisinfeksjon. Også kjent som en UTI, vil lider oppleve smertefull eller brennende vannlating, skyet eller illeluktende urin, hyppig vannlating og det haster. Alvorlige tilfeller kan også føre til feber, frysninger, kvalme, oppkast og smerter i siden.

Katetre

Blære spasmer og urgeinkontinens kan også være forårsaket av regelmessig og gjentatt kateter bruk. Siden et kateter er et lite rør som er satt inn i urinrøret for å bidra til å tømme urin fra kroppen, er det vanlig at det kan forårsake irritasjon i blæren. Dette irritasjon kan føre til blære spasmer.

Kirurgi

Enkelte operasjoner kan føre til blære spasmer også. For eksempel kan noen prosedyre som påvirker mageområdet svekke bekkenbunns eller blære muskler eller skade omkringliggende nerver. Eksempler inkluderer en hysterektomi, keisersnitt, blæren kirurgi og en prostatektomi.

Nevrologiske sykdommer

Nevrologiske tilstander kan forårsake blære spasmer som cerebral parese, herpes, Parkinsons sykdom, hjernesvulster, hjerneslag, diabetisk nevropati, multippel sklerose eller en skade på ryggmargen.

Medisiner

Noen medisiner fungere som blære irritanter, som kan resultere i blære spasmer. Disse medikamentene omfatter bethanechol og et medikament kalt Valrubcin, som brukes for kjemoterapi. Diuretika er også viktige blærespasmer gjerningsmennene fordi de hjelper tvinge vann fra kroppen.