Digidexo.com

Hvordan styrke tennene dine

Hvordan styrke tennene dine


Ta vare på tennene er en viktig rutine som bidrar til å fremme sunne tenner og tannkjøtt. I sin tur gjør sunne tenner og tannkjøtt det enklere for deg å bygge styrke i tennene. Ifølge American Dental Association, fjerne plakk og tannstein er første skritt i å gjøre tennene sterkere. Sammen med grunnleggende dental hygiene, det er andre ADA-godkjent teknikker som ikke bare vil holde tennene rene og friske, men hjelper styrke dem også.

Bruksanvisning

•  Puss tennene etter hvert måltid for å hindre oppbygging av plakk. Bruk en fluorbasert tannkrem for å styrke emaljen på tennene dine. Merk at per American Dental Association, hjelper fluor til å fremme sterke tenner, redusere tannråte, redusere ising i tennene og redusere overflaten flekker på tennene.

Tygg sukkerfri tyggegummi regelmessig. Husk at ifølge American Dental Association, tyggegummi øker spyttproduksjonen i munnen og økt spytt bidrar til å styrke tennene ved å bære ekstra fosfat og kalsium. Vær oppmerksom, men at tyggegummi som må gjøres sammen med tannpuss og tanntråd tennene og bør ikke brukes som en erstatning.

Spis matvarer for å fremme styrke både tenner og tannkjøtt. Konsumere kalsium beriket produkter for å bygge opp emaljen på tennene som ost, melk og yoghurt. Spis frukt høy i vitamin C som kalk, appelsiner, kiwi, jordbær og tyttebær, som i sin tur vil bidra til å bekjempe bakterier. Unngå mat og drikke med høyt sukker som godteri og brus, noe som kan føre til svak emalje og hulrom.

Floss tennene daglig for å fjerne matrester og bakterier som blir fanget mellom tennene. Vær oppmerksom på at bakterier fanget mellom tennene vil etter hvert slå inn plakk, som igjen kan føre til orale sykdommer som gingivitt. ADA tyder på at tanntråd tennene gang om dagen vil bidra til å fremme sunt tannkjøtt, og kjempe tannråte.