Digidexo.com

Grupper av maten guide pyramide

Grupper av maten guide pyramide


The Food Guide Pyramid gir et visuelt for å spise sunt. Det er seks næringsseksjoner i pyramiden. Fordeler ved å bruke Food Guide hver dag omfatter å lære hvilke næringsstoffer som er viktige for et balansert kosthold og velge hvor mye du skal spise fra hver gruppe for å opprettholde en sunn vekt. Det er også diagrammer for barn som er avbildet nedenfor.

Kornene konsernet

Dette er den største delen og bunnen av pyramiden. Det inkluderer brød, frokostblandinger, ris og pasta. The USDA anbefaler at du spiser seks til 11 porsjoner fra denne gruppen daglig. Halvparten av korn bør være hele korn i stedet og raffinert korn.

Frukt-konsernet

Frukten gruppen omfatter all frukt - fersk, frosset, kokt, hermetisert eller tørket. Spis 2-4 porsjoner per dag. Velg fra et bredt utvalg av hele frukten produsere, og holde bearbeidet fruktjuicer på et minimum.

Vegetabilsk Gruppe

Med et bredt utvalg av grønnsaker å velge mellom, du enkelt skal kunne spise 3-5 porsjoner om dagen. Det er viktig å velge de mørke grønne og oransje grønnsaker for den mest helsegevinst. Grønnsaker kan være rå eller kokt, fersk, frossen, hermetisert eller tørket.

Melk og meieri Gruppe

Legg til to til tre porsjoner fra melken gruppen. Melk og melke biprodukter som beholder kalsiuminnholdet (melk, yoghurt og ost) er inkludert. Mat laget av melk, men har liten eller ingen kalsium (kremost, fløte og smør) er ikke. Det er best å holde seg med lite fett og fettfritt valg.

Kjøtt og bønner Gruppe

USDA anbefaler 02:58 porsjoner av all mat laget av kjøtt, fjærfe, fisk, tørre bønner eller erter, egg, nøtter og frø. Spis kjøtt som inneholder mer sunne essensielle oljer (fisk, tørre bønner eller erter, egg og nøtter) oftere enn magre eller fettfattig kjøtt.

Fett og oljer Gruppe

Denne gruppen er minste delen av pyramiden spissen og. Det inkluderer fett, oljer og søtsaker. Bruk disse produktene med måte. Mesteparten av de friske fettkilder kommer fra fisk, nøtter og vegetabilske oljer. Søtsaker og hardt fett som smør, smult og matfett bør begrenses.