Digidexo.com

Refluksøsofagitt SymptomerØsofagitt oppstår når slimhinnen i spiserøret blir betent. Spiserøret er røret som forbinder halsen og magen. Denne betennelsen er vanligvis et resultat av langvarig acid reflux; kan det imidlertid også være forårsaket av bakterier eller virus som angriper slimhinnen i spiserøret. Det kan også være forårsaket av en overdreven bruk av anti-inflammatoriske og aspirin. Følgende symptomer kan forekomme.

Smertefull svelging

Svelge spytt hele dagen og svelge mat kan være svært ubehagelig.

Svelgeproblemer

Når du forsøker å svelge, kan personer med øsofagitt føler at maten blir svelget sitter fast i halsen eller brystet.

Acid Reflux

Acid reflux eller halsbrann er vanligvis et symptom som følger øsofagitt.

Munnsår

Munnsår, også kalt herpes, kan oppstå som et resultat av langvarig øsofagitt.

Alvorlige komplikasjoner

Uten behandling kan øsofagitt føre til underernæring eller dehydrering hvis svelge blir nesten umulig. Arrdannelse i spiserøret kan også forekomme, og kan resultere i en innsnevring som ville hindre mat eller noe annet som passerer gjennom spiserøret. I sjeldne tilfeller kan Barretts øsofagus utvikle og føre til esophageal kreft.

Behandling

Midler som kan brukes for å hindre for stort syreproduksjon. Dessuten kan et analgetikum være foreskrevet for å hjelpe med esophageal smerte. Antibiotika vil være nødvendig dersom en infeksjon er til stede. Unngå krydret mat og sure matvarer kan også bidra til å lindre symptomene.