Digidexo.com

Colon Health Problems

Den kolon, også kjent som den tykktarmen, er en integrert del av den menneskelige fordøyelsessystemet som er utsatt for en rekke helsemessige problemer, som strekker seg fra lesjoner til kreft. Alle inntatt mat passerer gjennom kolon, hvor den blir prosessert, strippet for næringsstoffer og fordøyd før den blir skjøvet ut som avfall gjennom rektum. Tykktarmen er utsatt for en rekke elementer, inkludert hormon sekreter, fordøyelses syrer og matbårne patogener som øker sin risiko for å utvikle en helsetilstand.

Kolon polypper

Kolon polypper er små og godartede utvekster av cellene i tarmkanalen som er en moderat vanlig tilstand blant personer over 40 år Disse cellene danner på slimhinnen i tykktarmen, og kan produsere flere uønsket bivirkninger, inkludert blod i avføring, smerte gjennom torso og uregelmessig avføring. De er mer vanlig hos personer som spiser en lav-fiber diett, spiser for mye fett eller er overvektig. Kolon polypper fjernes når de er oppdaget, som noen av dem, kan utvikle seg til kreft i tykktarmen hvis tillatt å vokse i en lengre tid.

Colon Cancer

Tykktarmskreft er en av de mest alvorlige typer av kolon helseproblemer. I 2008 anslo amerikanske Kreftforeningen 108.000 mennesker vil bli diagnostisert med tykktarmskreft innen utgangen av dette året (se "Andre ressurser" nedenfor). Tykktarmskreft ofte vokser fra en bestemt type noncancerous kolon polypper. Symptomer på tykktarmskreft inkluderer plutselig innsettende langsiktig diaré eller forstoppelse, blod i avføring, unormale mengder gass, magesmerter og hyppige intestinal kramper. Tykktarmskreft kan forebygges eller ryddet opp hvis den er fanget tidlig, noe som er grunnen til at vanlige screenings, koloskopier og kroppsskanning hos personer over 40 anbefales.

Irritabel tarm syndrom

Mange personer lider av irritabel tarm syndrom (IBS), også kjent som en spastisk kolon. Dette episodisk lidelse er utløst av følelser eller fysisk stress og gir ubehagelige symptomer som hyppig kramper, oppblåsthet og oscillerende anfall av alvorlig forstoppelse og alvorlig diaré. IBS er en fysisk ufarlig lidelse; men det fører ofte betydelig angst og stress i den enkelte som lider av det. Legene er ikke klart om årsakene til IBS eller hvorfor det påvirker en person og ikke en annen, og det er for tiden ingen medisiner som kurerer det. Behandling for IBS fokuserer på å lindre spesifikke symptomer og oppmuntre livsstil endringer for å hindre fremtidige episoder.

Divertikulitt

En annen kolon helseproblem er divertikulitt, dannelsen av oppsvulmede poser inne i tykktarmen. Divertikulitt er vanlig hos personer over 40 år; Imidlertid viser det bare symptomene når en eller flere av posene bli infisert, irritert eller betent. De resulterende symptomer inkluderer smerter i hele overkroppen, kvalme, endringer i avføring og en vedvarende lav feber. Antibiotika og kosthold justering er de vanligste behandlinger for mild til moderat divertikulitt; kan imidlertid alvorlige tilfeller av infeksjon krever fjerning av infiserte områder av tarmen etter kirurgi.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt (UC) er et kolon helse problem som skaper konsekvent hevelse i slimhinnen i tykktarmen. UC er lik Crohns sykdom, en inflammatorisk tykktarmssykdom, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til farlige komplikasjoner som indre blødninger. Vanlige symptomer på kolitt er diaré, oppkast og sterke magesmerter, spesielt etter inntak av høy-fett matvarer eller matvarer rike på komplekse karbohydrater. Lider ofte oppleve tap av næringsstoffer, anemi og vekttap på grunn av problemene rundt deres fordøyelsen. Det finnes ingen kur for UC - kun kosttilskudd terapier og symptom-spesifikk behandling.