Digidexo.com

Årsaker til undereating

Undereating er forårsaket av en myriade av grunner, inkludert humør, biologiske forhold, og sosiale forventninger. Alvorlighetsgraden av årsaken kan påvirke og bestemme hvordan ekstreme tilstanden vil bli. Negativt kroppsbilde og lav selvfølelse er ledende årsakene til at mange mennesker tvinger seg selv til undereat.

Anorexia Nervosa

Anorexia Nervosa påvirker typisk jenter og kvinner. Ifølge United States Department of Health and Human Services, 85-95% av de som har anorexia nervosa er kvinner. Sykdommen fører til at du blir livredd for å få vekt. Mat blir brukt som en måte å føle kontroll over livssituasjoner og å få trøst fra uønskede følelser som sinne, raseri, angst og tristhet. Vanligvis, hvis du blir utfordret av sykdommen, vil vekten være negativt uforholdsmessig til høyden din. Du tror du er feit selv om du er tynn, og du vil unngå å nå eller opprettholde en normal kroppsvekt. Sykdommen kan også føre kvinner å gå glipp av så mange som tre menstruasjonssykluser etter hverandre. Anorexia Nervosa påvirker hele kroppen. Tegn på sykdommen inkluderer tynne eller sprø hår, lavt blodtrykk, anemi, lav kalium, og tørr hud.

Depresjon

Depresjon kan føre til at du over-eller undereat. Faktisk, er en drastisk endring i appetitt en av de ledende symptomer på depresjon. Sykdommen finnes ofte med andre sykdommer som diabetes, AIDS, slag eller kreft, sykdommer som også kan påvirke appetitten og forårsake undereating. Måten du reagerer på de kjemiske endringene som finner sted i hjernen din i løpet av depresjon kan føre deg til å undereat. Et sunt kosthold rikt på Omega-3 fettsyrer kan hjelpe hjernen til å produsere økte mengder av serotonin, et kjemikalie som påvirker positivt humør. Nøtter, whey protein, spinat og laks er gode kilder til mat som bidrar til å produsere serotonin.

Amfetamin

Amfetamin er syntetiske stoffer som påvirker sentralnervesystemet. Du kan føle et støt av energi etter å ha tatt kjemikaliene. De kan også øke hjerteslag og utholdenhet. The American Psychological Association rapporterer at amfetamin kan undertrykke appetitten og føre til at du undereat. Stoffet undertrykke appetitt for rundt seks timer. Noen slankepiller bruker amfetamin forbindelser, medikamenter som kan gi bivirkninger som hjertebank, brystsmerter, og søvnløshet.

Dreven slanking

Kontinuerlig slanking kan skape et kosttilskudd vane og livsstil endring som fører til undereating. Livsstil er ikke så alvorlig som anorexia nervosa, men kan føre til at du føler negative følelser hvis du spiser et stort måltid. Overdreven Kosten kan begrense matinntaket til 03:58 typer mat, som fisk og ris, og nekter å spise andre matvarer over en bestemt strekning av gangen. Overdreven slanking kan svekke immunsystemet, ubalanse stoffskiftet, og forårsake sykluser av signifikant vektøkning og tap.

Amyloidose

Amyloidose er en sjelden sykdom som påvirker kroppslige organer. Sykdommen oppstår når amyloid proteiner, som er produsert av celler i benmargen, bygge opp i dine kroppslige organer. Vanligvis treffer sykdommen hjerte, lever, milt, nervesystemet, nyrene og mage-tarmkanalen. Ledende symptomer på sykdommen er undereating og vekttap.