Digidexo.com

Popcorn guide Nærings

Popcorn guide Nærings


Selv om svært saltet, smør-gjennomvåt popcorn finner du hos din lokale kino er langt fra en sunn snack, kan popcorn være en klok hele korn snack når air-popped og spist vanlig. Olje-poppet popcorn er ikke fullt så sunn snacks, men kan også være en sunn valg når det spises i små mengder.

Varianter av Popcorn

Du kan finne et bredt utvalg av popcorn gjennom gourmet, bulk og spesialitet butikker. Den vanligste varianten er gul popcorn, de gul-oransje kjerner de fleste er kjent med. Hvit popcorn, med bleke gule kjerner, er også allment tilgjengelig. Sjeldnere popcorn varianter har blå eller røde kjerner. Variantene er ernæringsmessig like, med bare svært små forskjeller i sin ernæring.

Kalorier

Den kalorier i popcorn varierer avhengig av hvordan det er forberedt --- uten olje (luft-popped) eller med olje. Unbuttered, air-poppet popcorn inneholder rundt 31 kalorier per kopp; popping mais i olje hever det til ca 55 kalorier per kopp (når du bruker en spiseskje olje per ¼ kopp tørr mais). Selv om det er poppet i olje, varierer mikrobølgeovn popcorn mye i sin kalori avhengig av mengde og type olje og noen ekstra ingredienser pakket med popcorn. En en-kopp mikrobølgeovn popcorn servering kan ha så få som 50 kalorier eller mer enn 150 kalorier.

Fat

Air-poppet popcorn har svært lite fett - bare 0,4 gram per en kopp servering - noe som gjør det til et spesielt godt valg for snacking. Når popped i olje, stiger fettinnholdet til ca 3,09 gram fett per kopp, som er 5% av anbefalt daglig inntak. Selvfølgelig, hvis du velger å legge smør til popcorn, vil fettinnholdet være høyere. Når det gjelder mikrobølge popcorn, noen merker tilbyr en lav-fett-versjon som kan kutte fettinnholdet i olje-poppet mais med minst 1 gram.

Karbohydrater og Protein

Det er svært liten forskjell mellom luft-poppet, olje-popped og mikrobølgeovn popcorn når det gjelder karbohydrater. Hver type omfatter ca 6,3 gram karbohydrater i en en-kopp servering, med om lag 1,1 gram kostfiber. I tillegg inneholder en kopp popcorn fremstilt ved enhver metode omtrent 1 gram protein. Selv om fiber og protein nivåer er ikke høy, de kommer i en relativt lav-kalori-pakke, noe som gjør popcorn en god måte å få litt ekstra fiber og protein i kostholdet ditt.

Vitaminer og mineraler

Popcorn inneholder en rekke vitaminer og mineraler, i små mengder. Prime næringsstoff som finnes i popcorn, uavhengig av forberedelse metode, er kalium. Avhengig av variasjon, popcorn varierer fra ca 24 milligram per kopp til ca 26 milligram per kopp; mørkere varianter har generelt høyere beløp. I tillegg inneholder popcorn en liten mengde av kalsium, jern, tiamin, niacin, riboflavin og B-vitaminer.