Digidexo.com

Øvelser for å bidra til lavere kolesterol

Trening er en del av en sunn livsstil og en av måtene det kan forbedre din helse er å bidra til å senke kolesterolet. Trening gir deg et alternativ til medisin og potensielt uønskede bivirkninger av dem. Et treningsprogram utviklet for å senke kolesterolet ikke trenger å ta opp mye tid.

Hvordan det hjelper

Trening får hjertet ditt pumper hardere og øker stoffskiftet, slik at du forbrenner flere kalorier. Siden mange av disse kaloriene kommer fra fett, som legger til kolesterol, redusere dine fettnivåer vil også senke LDL-kolesterolet. På samme tid, vil du være å heve HDL kolesterol nivå.

Kolesterol er et voksaktig stoff som finnes i blodlipider. Det bidrar til å danne cellemembraner og noen hormoner. Kolesterol kan ikke oppløses i blodet; det må transporteres med lipoproteiner. LDL kolesterol har en tendens til å tette blodårene, mens HDL kolesterol er en effektiv mover av kolesterol. Exercise øker størrelsen på de lipoproteiner som bærer kolesterol gjennom blod. Lipoproteinene flytte enklere, jo større de er, noe som betyr at de er mindre tilbøyelige til å belegge en arterie vegg og form plakk.

Beste Øvelser

De beste øvelsene for å senke kolesterolet er opp til deg. Velg øvelser du liker, fordi det er mer sannsynlig at du vil holde med programmet. Fokuser treningsprogram rundt aerobic øvelser, inkludert turgåing, jogging, sykling, svømming og sirkeltrening. Aerob trening kan senke LDL kolesterol nivå fra 5 prosent til 10 prosent og øke HDL kolesterol nivået med 3 prosent til 6 prosent Yoga og tai chi også kan fungere godt, selv om de ikke har blitt studert så grundig som aerobics som et middel til cut kolesterol. Jo mer energisk øvelsen er, desto mer effektivt vil det være i å senke kolesterolet.

Hvor ofte

For et treningsprogram for å ha en effekt på din kropp og din kolesterol, må du gjøre en 30-minutters trening minst tre ganger i uken, selv om American Heart Association anbefaler det gjøres daglig. Det bør også gjøres på en vanlig timeplan. De som ikke kan gjøre de 30 minuttene i en sesjon bør bryte den opp i kortere økter i løpet av dagen. Nøkkelen er å få hjertet slo fortere.

Kosthold og helse Bekymringer

I forbindelse med trening, vedta en sunnere, balansert kosthold; miste vekt; og slutte å røyke kan alle hjelpe deg raskt forbedre kolesterolnivået. I kostholdet ditt, unngå animalsk mat (kjøtt og meieriprodukter). De inneholder kolesterol. Plant-kilde matvarer (frukt, grønnsaker, belgfrukter) inneholder ikke kolesterol. Et kolesterolsenkende kosthold bør inneholde så mye plantekilde matvarer som mulig og minimal animalsk mat, og dyret-kilde matvarer bør være lite fett. Søke å begrense det daglige kolesterol inntak til 300 mg eller mindre. De med høyt kolesterol bør bestrebe seg på enda lavere grenser.