Digidexo.com

Ayurveda for nyre rensing

Nyrene er ansvarlig for behandling av overflødig væske, avfall og mineraler fra blodet, ifølge Mayo Clinic. Nyrene kan bygge opp et overskudd av disse mineraler, noe som fører til dannelse av nyrestein. Nyrene er også utsatt for giftige skade fra en rekke stoffer som kan forårsake skade og redusere nyrene evne til å fungere, ifølge Mayo Clinic. Den gamle indiske system av medisin som kalles Ayurveda har utviklet flere urte formler utviklet for å beskytte og rense nyrene.

Cystone

Den urte formulering Cystone er laget av ni forskjellige ayurvediske urter og er spesielt formulert for å oppløse nyrestein og beskytte nyrene. En studie publisert i tidsskriftet "Phytotherapy forskning" i 1998 fant at en flytende sirup utarbeidelse av Cystone var i stand til å redusere kalsium og oksalat nivåer i nyrene hos pasienter som fikk en formel utviklet for å øke disse nivåene. Kalsium og oksalat er viktige komponenter i dannelsen av nyrestein. En annen studie, publisert i "Journal of Ethnopharmacology" i august 1998, fant at Cystone var i stand til å betydelig beskytte rotter mot nyretoksisitet som ble indusert av forskere gjennom en kjemisk kalt cisplatin. Cystone kommer i både tablett og sirup formuleringer og kan finnes i helsekostbutikker, på nettet og i mange indiske dagligvarebutikker. Sørg for å sjekke med legen din om mulige narkotika / urt interaksjoner hvis du er på farmasøytiske medisiner før du begynner noen urte-protokollen.

Mutrakrichantak Churna

Mutrakrichantak Churna er en annen tradisjonell urte kombinasjon som benyttes for generell helse nyre, slik som leveren rensing og for oppløsning av nyrestein. Mutrakrichantak Churna kan laget av flere forskjellige urter, men er alltid basert på gras salacia oblonga eller Trin Panch Mool. I en studie publisert i tidsskriftet "Kunnskapsbasert gratis og alternativ medisin" i august 2009, fant forskerne at salacia oblonga var i stand til å hemme enzymer som er ansvarlig for å danne nyre fibrose. Nyre fibrose er en av de siste stadiene av nyresykdom og følges nøye av nyre dysfunksjon og fiasko. Mutrakrichantak Churna er vanligvis tilgjengelig som et pulver som kan brukes på daglig basis for en ayurvedisk nyre rens, og er å finne på de fleste indiske dagligvarebutikker samt på internett.