Digidexo.com

Hvordan bruke en Sun Lamp

Hvordan bruke en Sun Lamp


Sollamper simulere lyset fra solen, typisk med en balansert spektrum av fluorescerende lys. Når den brukes riktig, kan de være en effektiv behandling for Seasonal Affective Disorder (SAD), depresjon som oppstår på grunn av mangel på sollys i vinter. Før diagnostisere og behandle deg selv, ta kontakt med en kvalifisert helsearbeider.

Hvordan Sun Lamper Work

Folk som er mottakelige for SAD kan oppleve depresjon i vinter, i overskyet klima eller hvis de jobber i vindusløse miljøer. Mangelen på naturlig lys kan føre til en ubalanse i det interne klokke. Sun lamper gjøre opp for mangelen på naturlig sollys ved å gi en bestemt mengde balansert spektrum lys. Denne "falske" sollys resulterer i en økning i signalstoffet serotonin, som påvirker følelser av lykke og velvære. Det resulterer også i undertrykkelsen av melatonin, et hormon som regulerer søvnmønster.

Velge rett Lamp

De fleste sol lamper er table-top-versjoner som er koblet til en stikkontakt, men monglass som opererer med batterier er også tilgjengelig. Lysintensiteter er målt i lux, som er en enhet av belysning. Den vanligste styrke anbefales for behandling av SAD er 2500 til 10.000 lux.

Fordi du vil at lyset treffer ansiktet ditt - spesielt, dine øyne - velge en modell som kan vinkles mot ansiktet eller monteres på veggen i ansiktet høyde. Hvis du tar medisiner som kan gjøre deg lysfølsomme, eller hvis øynene dine er følsomme for sollys, kan terapi via en sol lampe ikke være riktig for deg.

Under økten

Når begynner sol-lampe behandling for SAD, starte eksponeringen når dagene begynner å forkorte i høst. Plasser deg selv i fronten av enheten i 10 til 15 minutter, 2-3 ganger om dagen. Hold ansiktet mot lyskilden, tidvis skotter på den for å få kontakt med lyse øyne. Ikke bruke solbriller - det er viktig for din netthinne å være i direkte kontakt med lysbølger.

Fordi lyset fra en sol lampe er mye lysere enn en vanlig innendørs lys, kan du oppleve belastningen på øynene. Start forsiktig, og bygge opp til en time per dag. Fortsett behandlingen til våren.

Overvåk eksponering for å se på hvilket nivå og tid du oppnå optimale ytelser. Mange SAD lider finne det nyttig å føre dagbok over sine symptomer og søvnvaner for å se når SAD tendens til å oppstå og for å spore hvordan lysterapi påvirker deres stemninger og sove rytmer.