Digidexo.com

Tooth Crown Pressure & Pain

Tannkroner brukes for tre primære formål: å gjenopprette en tann til sin opprinnelige form, for å styrke den tann eller for å forbedre dens utseende. I mange tilfeller er kronen brukt til å støpe inn en tann som er blitt skadet av tannråte, slik som hulrom eller tannkjøttsykdom. Kronene bør installeres av en lisensiert tannlege, og de kommer med en viss risiko for smerter etter inngrepet.

Følsomhet for varmt og kaldt

Med en midlertidig krone, til en viss følsomhet varme og kulde, spesielt væsker, er ventet fordi den midlertidige kronen er mindre presis. Følsomheten i en permanent krone kan finnes der kronen møter tannkjøttet. Noen ganger vil en tannlege foreskrive en tannkrem for sensitive tenner. Hvis følsomheten blir for mye, bør du gå til tannlegen umiddelbart slik at han kan avgjøre om det er et problem.

En Feil Bite

Et bitt problem er noe som kan oppstå i en midlertidig eller en permanent krone. I begge tilfeller er en feilaktig bit når den nye kronen oppfyller sin motstående tann før resten av tennene rundt den. Dette er feil bitt kan føre til en rystende følelse i munnen og føre til tann smerter i og rundt kronen. I de fleste tilfeller er den fix en enkel en. Gjør en avtale for å se din tannlege og har kronen justeres ved å sende toppen og ned slik at den oppfyller det motsatte tann på riktig måte. Situasjonen vil ikke rette seg selv og kan føre til behovet for en erstat-ningskrone.

Gum Pain

Fordi tannlegen trengte å jobbe med den opprinnelige tannen ved eller nær tannkjøttet, vil tannkjøttet rundt den nye kronen vondt. Normalt er smertene ganske utholdelig og går bort i et par dager. For å hjelpe helbredelsesprosessen, kan du skylle med varmt saltvann opp til tre ganger per dag. Hvis smertene er vedvarende, eller ser ut til å bli verre, ring tannlegen din.

Tooth Pain

Fordi tannlegen må bruke en drill til å forme din tann for forberedelse til kronen, er det sannsynlig at din tann vil være i noen smerter i dagene etter inngrepet. Det er ikke uvanlig at smertene å føle kjedelig, spesielt hvis det er en midlertidig krone på den gamle tannen. For mindre smerte, kan du bruke en over-the-counter smertestillende for å ta seg av smerte før den nye kronen bosetter seg i. Hvis det vedvarer eller blir verre, ring tannlegen din.

Root Canal

Prosessen med å få en krone er ikke perfekt. I noen tilfeller er den opprinnelige tann så forfalt eller syk at selv en krone er ikke en god løsning. Hvis du opplever smerte dypt inne i tyggegummi, kan det være en indikasjon på at nerve av den opprinnelige tannen er blitt smittet eller syke. I dette tilfellet, vil tannlegen sannsynligvis trenger å gjøre en rotfylling på den syke tannen å stoppe smerten. Det vil kreves fjerning av kronen og deretter installere kronen.