Digidexo.com

Hvordan behandle maur biter

Maur er kreative og fantastiske skapninger - før du blir bitt av en av dem. Selv om disse insektene er små, de pack et kraftig bitt. Avhengig av hvilken type maur, kan de selv sverme og opptre aggressivt, raskt dekker deres offer. Millioner av mennesker blir bitt hvert år av maur, og vite hvordan de skal behandle bitt er viktig. I de fleste tilfeller er det bare en liten hevelse, rødhet, og en kløende følelse rundt bittet. I ekstreme tilfeller kan anafylaktisk sjokk oppstå, noe som betyr at personen hele kroppen over-reagerer på bittet, forårsaker hevelse å skje i munn, svelg, luftrøret og lungene. Uten rask medisinsk behandling, kan personen dø.

Bruksanvisning

•  Vask bitt området med varmt vann og såpe. Tørk bite forsiktig.

Bland natron med vann for å danne en tykk pasta. Påfør natron lim til bitt. Denne hjemmelagde behandling hjelper med kløe og hevelse.

Hvis du ikke har bivirkninger til Benedryl, ta en Benadryl tablett. En 25 milligram dose av Benadryl hjelper i tilfelle av en allergisk reaksjon.

Unngå å lage riper, plukking, eller drenering bittet. I mange tilfeller vil en pustule danne innen en dag eller to. Ikke bryte denne åpne som det kan forårsake infeksjon.

Ring legen din dersom du tror din bitt er infisert. Tegn på infeksjon er stygg lukt, drenering og puss fra såret, feber og hevelse.

Tips og advarsler

  • Hold deg unna maurtuer. Hvis du kommer i kontakt med en mount, bevege seg bort så raskt som mulig.
  • Hvis du er bitt og oppleve kortpustethet, brystsmerter, hevelse i tunge eller lepper, eller oppleve elveblest over hele kroppen, ring 911. Du trenger akutt medisinsk hjelp for å behandle en akutt allergisk reaksjon.