Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom og Stress

Irritabel tarmsyndrom, eller IBS, er en vanlig lidelse i tykktarmen. IBS kan kontrolleres gjennom riktig kosthold, livsstil og forvaltning av stress. Å vite hva som utløser symptomene dine - og gjøre tilsvarende justeringer - kan hjelpe deg å leve med sykdommen uten at det forstyrrer livet ditt.

Symptomer på IBS

Irritabel tarm-syndrom årsaker kramper, magesmerter, oppblåsthet, gass, diaré eller forstoppelse. Ofte symptomene blir alvorlige og forstyrre pasientens arbeid eller sosiale liv.

IBS Triggers

Symptomer på IBS er utløst av gass fra visse matvarer, medisiner og følelser. Symptomene kan forverres under stressende hendelser.

Forebygging / løsning

IBS lider som gjenkjenner og unngå matvarer som utløser symptomene kan bidra til å unngå ubehagelige symptomer. Lære å håndtere stress kan også redusere symptomene på sykdommen.

Teknikker

Praktisere yoga eller meditasjon, delta i regelmessig mosjon, å få en massasje eller gjøre ting som hjelper slappe av kan du hjelpe til med både å redusere stress og redusere symptomer på irritabel tarm syndrom.

Ukontrollerbar IBS

IBS som ikke kontrolleres kan føre til den lidende å unngå situasjoner på grunn av de pinlige symptomer på sykdommen. Ofte alvorlige IBS symptomer kan utløse depresjon.