Digidexo.com

Hvordan gi medisiner til barn

Hvordan gi medisiner til barn


Barnets lege skriver resept, apoteket gir deg medisiner, og nå er du igjen for å finne ut hvordan du får din en-åringen å ta det. Det er ofte enklere å dispensere medisiner til en ung spedbarn, fordi hun aksepterer hva du putter i munnen. Når et barn når en mer uavhengig alder, er hun mer tilbøyelige til å spytte det ut eller nekter å ta den. Målet er å bli kreativ i dine dispenseringsmetoder, samtidig opprettholde integriteten av medisinen.

Hvordan gi medisiner til barn

Væsker

Bruk passende verktøy for å måle medisinering. En vanlig kjøkken skjeen ikke nøyaktig dispensere en teskje medisin. Bruk oralsprøyter, kopper eller medisin skjeer som har tegninger på "ml" eller teskjeer.

Shake flytende medisiner flasker for 30 sekunder. Sett en oral sprøyte eller medisin skje inn i toppen av beholderen. Hvis du bruker et målebeger, hell ønsket mengde væske i koppen.

Hold spedbarn i en litt tilbakelent fôring stilling eller sette eldre babyer i et bilsete eller høy stol.

Sett sprøyten eller skje inn i barnets munn. Fokus medisinen inn i siden av barnets kinnet. Ikke sprute det inn på baksiden av babyens hals eller du kan egge brekningsrefleksen. Hold barnets kinn sammen for å hjelpe henne svelge. Du kan også gni forsiktig en finger langs undersiden av haken hennes for å få henne til å svelge.

Bland medisinen inn i en tåteflaske, hvis det er nødvendig. Sett en halv til en unse av formel eller melk med medisinen. Sørg for at barnet er ferdig flasken.

Tabletter og kapsler

Kombiner kapsler eller tabletter med myk mat. Skjule dem i eplemos, havregryn eller pudding vil distrahere barnet til å spise medisiner uten å vite det.

Crush harde medisiner hvis apoteket sier det er en akseptabel måte å dispensere medisiner. Bruk en tung kjøkken redskap eller en pille crusher, som er tilgjengelig på apoteket. Bland bitene med vann, mat eller juice og sørge for at barnet spiser eller drikker det hele.

Strø knust stykker på toppen av en skje med eplemos eller havregryn og legg den i barnets munn. Medisinen vil skli ned barnets hals uten å nå smaksløkene.

Hold en isbit eller frukt Popsicle i barnets munn. Litt lammende munnen kan hjelpe medisinen gå ned.