Digidexo.com

Fysiske faktorer som påvirker barns utvikling

Fysiske faktorer som påvirker barns utvikling


De utallige fasetter av menneskelig utvikling kan gjøre tenkt foreldre utfordrende. Fordi medisinsk vitenskap og psykologi er alltid å lære mer om hvordan barns utvikling fungerer, vil veikart til barns utvikling trolig fortsette å endre seg de kommende år og tiår. Det er imidlertid mange fysiske faktorer i barnets utvikling som er godt etablert.

Ernæring

Ernæring spiller en avgjørende rolle i barns utvikling. Å få de riktige mengder av protein, kalsium og vitaminer påvirker hjernen, skjelettet og sensorisk utvikling. Barn trenger vitaminene A, C og D for immun systemutvikling, kalsium for bein utvikling og protein

for hjernen og muskelutvikling. Jern er viktig for riktig blodutvikling og er en av de næringsstoffer som babyer rundt om i verden er mest mangelfull. Et bredt spekter av næringsstoffer vil støtte alle de kroppslige systemer barn vokser og utvikler seg. Mangler i en bestemt næringsgruppe eller generell underernæring kan være svært skadelig og føre til utviklingsmessige forsinkelser og atferdsvansker som hyperaktivitet, humørsvingninger og oppmerksomhet lidelser.

Touching

Holding, rørende og hengivenhet er også avgjørende for et barns følelsesmessige og nevrologiske utvikling. Tallrike studier, inkludert de av Dr. James Prescott ved Institutt for Humanistisk Science, viser at barn som ikke får tilstrekkelig fysisk kontakt og hengivenhet lider utviklings tilbakeslag. Prescott arbeid understreker at mangel fysisk bonding produserer en unbonded barn som er utsatt for å bli asosial, voldelig, sosiopatisk og psykopatisk som en ungdom og voksen.

Movement

Barn er født med hjerner som ikke er fullt utviklet. Etter hvert som de blir eldre, deres nervebaner bli belagt med myeline - en lipid-basert elektrisk leder som gjør det mulig for nevral energi til å overføre fra den ene del av hjernen til en annen. Når myelinisering oppstår, barn utvikler nye evner - kognitive og fysiske. Mens mange faktorer påvirker mylelination, er bevegelse blant de viktigste. Babyer trenger tid sprellende på magen for å hjelpe utløse myeline utvikling nødvendig å gjennomgå. Gjennomgangen i sin tur utløser hjernen til å starte prosessen med myelinisering å tillate gang. Å sørge for at barna har tid og frihet til å bevege seg riktig på deres utviklingsstadiet hjelper videre utvikling.

Prematur fødsel

Premature babyer kan begynne med utfordringer fordi de kommer ut av mors liv før deres svangerskaps prosessen er fullført. Premature babyer utvikler ofte langsommere enn babyer som ble fraktet til termin. I tilfeller av ekstrem prematuritet, kan babyer trenger ergoterapi for å lære å die og selv bedre å kunne utvikle sin evne til å holde halsen og crawl.