Digidexo.com

IBS matvarer som hjelper

Irritabel tarm syndrom (IBS) påvirker så mye som 20 prosent av befolkningen. Årsakene til dette dysfunksjon av tykktarmen er dårlig forstått. Faktisk er en rekke faktorer, for eksempel hormoner, kan mat sensitiviteter og infeksjoner utløse IBS. Uavhengig av årsak, spise og unngå bestemte matvarer hjelper IBS lider minimere fakkel-ups.

Symptomer

IBS gir forbigående symptomer som varierer i alvorlighetsgrad og frekvens. Vanlige symptomer er magekramper, oppblåsthet, utbrudd av diaré som veksler med perioder med forstoppelse, og passerer slimete fra endetarmen. Mindre vanlige klager er kvalme, oppkast og halsbrann. Mens symptomer kan oppstå uten provokasjon, de er mer sannsynlig å skje rett etter å ha spist og i perioder med stress. Derfor, overvåking matinntak er et viktig aspekt for å kontrollere denne sykdommen.

Fiber

IBS lider bør opp sin løselig fiber inntaket. En studie fra British Medical Journal viste at pasienter supplert med psyllium pulver opplevd en betydelig forbedring i sine symptomer. Derfor, ta regelmessige doser av Metamucil og spise rikelig med løselig fiber matvarer som nøtter og grønnsaker for å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av IBS symptomer. På den annen side, uløselig fiber, slik som kli fiber, faktisk forverret IBS symptomene i mange av undersøkelsens pasienter.

Low-Fat Foods

Hold deg til fettfattig mat. Vanskelige å fordøye fett sende mage-tarmkanalen inn i overdrive. De sterke sammentrekninger som trengs for å fordøye fett begynne nesten umiddelbart etter at du spiser dem, fører til raskt innsettende kramper, diaré og forstoppelse hos IBS pasienter. Unngå stekt mat, overflødig olje, hele meieriprodukter og rødt kjøtt. I stedet, stokk med hvitt kjøtt kylling uten hud, mager fisk, frukt og grønnsaker, og andre lav-fett matvarer.

Drikk Høyre

Drikk rikelig med vann. Siden IBS forårsaker diaré og andre GI-veis motilitet problemer, er vanninntaket avgjørende. Sikt på 64 gram om dagen på et minimum. Koffeinfri te, lemonades og fruktjuice er greit også. Men unngå koffein, kullsyre, kaffe og kunstig søtet drikke, så alle disse kan stimulere tarmen og føre til hyppigere symptomer.

Omega-3 fettsyrer

Mat som er rik på omega-3 fettsyrer redusere betennelser og styrke immunforsvaret. Også denne type fett hjelper hjernen avverge stress og depresjon. Derfor supplere dietten med omega-3 fettsyrer, som finnes i fiskeolje capusules og linfrø, hjelper noen IBS lider. Siden de er et fett og et smøremiddel, men sørg for å legge dem til din diett gradvis, for å fastslå din toleranse.