Digidexo.com

Ideer for jenter å holde seg frisk

Ideer for jenter å holde seg frisk


Å være en forelder eller barn omsorgsperson er full av moro og glede, samt en rekke oppgaver. Å ha døtre som føler sunn og komplett er en viktig mål og det er flere måter du kan oppmuntre jenter fra ung alder til å ta sunne livsstilsvalg slik at de holder levende på sitt beste gjennom hele livet.

Matvalg

Tilbyr alternativer. I stedet for å tvinge henne til å spise en tallerken med mat når du forteller henne til "fordi det er sunt," satt en rekke matvarer til hennes disposisjon og la henne til å velge. Dedikere en skuff i kjøleskapet som er bare for henne og fylle det med snacks som du forbereder sammen som kutt frukt og grønnsaker, streng ost, yoghurt og nøtter. Gi henne muligheten til å plukke ut de matvarene hun vil og når hun er sulten vil lære henne å følge de naturlige rytmer av kroppen hennes og for å nå for sunn mat på sin egen (uten å være tvunget). Ikke bekymre deg hvis hun ikke ønsker å spise sunn mat med en gang, for at barna skal utvikle en smak for en ny mat, må de prøve det et sted mellom 15 til 20 ganger.

Fun With Friends

Oppmuntre mye aktivitet for jenter ved å arrangere en rekke play-datoer eller sammenkomster med andre jenter. Meld henne opp for svømme leksjoner, fotball, karate, dansekurs eller annen fysisk aktivitet med hennes venner til å gjøre henne mer motivert til å delta og å fortsette å delta på. Hvis hun ikke liker en aktivitet etter å ha prøvd det et par ganger, gi henne andre alternativer, som en ukentlig rulleskøyter date med en venn, eller en spesiell ettermiddag med deg hvor du tilbringe litt kvalitetstid sammen gjør en annen fysisk aktivitet hver uke.

Slå av TV-en

TV kan være underholdende, avslappende og et middel for å lære ny informasjon for jenter. Men ifølge University of Michigan Health System hjemmeside, "TV-titting er trolig erstatte aktiviteter i ditt barns liv som du heller vil ha henne gjøre (ting som å spille med venner, være fysisk aktiv, få frisk luft, lese, spille fantasifullt, gjøre lekser, eller gjøre husarbeid.) "Derfor, begrense TV-timer til et minimum slik at barna lærer å bruke sin tid til mer produktive og sunne aktiviteter. Gjør fredag ​​eller lørdag kveld en spesiell filmkveld og noe din jenter kan se frem til, og vie resten av skoleuken til andre aktiviteter og skolearbeid.

Godta Hennes

Hjelpe din datter med hennes sunne beslutninger og selvbilde ved å akseptere henne akkurat slik hun er. Hun er datteren din, og hvert ord du sier til henne vil påvirke hennes selvfølelse. Vær snill og tillitsfull overfor henne for hvem hun er, uansett hvordan hun ser ut. Oppmuntre henne positivt og unngå negativ kritikk, straffe eller vitser om hennes utseende.

Læring fra Eksempel

På slutten av dagen, du er den primære eksempel på hvordan en jente (og senere en kvinne og voksne) skal opprettholde sin helse. Ikke fortell din datter at hun bør trene, spise sunn mat og se mindre på TV hvis du selv spiser junk food foran TV hver kveld i stedet for å være aktiv. Når du tar tid for deg selv, dele dine positive og sunne livsvalg, vil jenta ser opp til deg mest sannsynlig bli inspirert til å følge etter.