Digidexo.com

Næringsrik mat for førskolebarn

Næringsrik mat for førskolebarn


Barn i førskole trenger næringsrike matvarer for å mate sin kroppens behov for energi. Men mange småbarn er kresen eaters, så det er en utfordring å finne en balanse mellom sunn mat som også er deilig. Deres smak knopper er ikke utviklet som en voksen, så noen grønnsaker smake bittert for dem. Kombinere dem med frukt eller søtere mat er én måte å få preschoolers nødvendige næringsstoffer.

Grønne Smoothies

Førskolebarn trenger mørke grønne blader i kostholdet fordi disse matvarene er høy i magnesium, kalsium og andre næringsstoffer som trengs for voksende organer. Men å spise greener sitter ikke godt med de fleste småbarn, og enda noen ungdommer. Du kan skjule smaken av greener ved å kombinere dem med andre matvarer. Legg 1/2 kopp vann til blender og en håndfull grønnkål eller en annen type mørke grønne blader. Tilsett 2 bananer og 2 kopper blåbær inn i blandingen og bland det høye i ti sekunder. Smak den ferdig smoothie for å se om barnet ville godkjenne av smak. Legg noen flere blåbær på toppen og server. Bær og bananer er også bra for barnet ditt fordi de er høy i vitamin C og kalium.

Selleri og Honey-Stekt Peanut Butter

Selleri er høy i vitaminer og mineraler som kalium, vitamin K, vitamin B6 og vitamin C. Men små barn vanligvis ikke liker å spise selleri av seg selv. Skjær opp selleristilker i små biter og spre honning-stekt peanøttsmør på pinner. Som en bonus, er peanøttsmør høy i protein.

Herb Salmon

Små barn trenger mye protein og sunt fett i kostholdet. Laks er høy i protein, vitaminer og omega-3 fettsyrer. Suge en laks filet i rosmarin, gressløk og grapeseed olje for et par timer. Legg laksen i en ildfast form og strø mer urter på toppen. Stekes ved 325 grader i 40 minutter eller til de er gyllenbrune.

Egg og frukt Bowl

De fleste små barn elsker frukt, og de fleste frukt er høy i vitamin C og viktige mineraler. Skjær opp jordbær, Honeydew meloner og annen frukt og legg i en bolle. Deretter lage eggerøre og tilsett strimlet cheddar ost til dem. Egg er utmerket for små barn fordi de er høy i protein og omega-3 fettsyrer.