Digidexo.com

Naturlig glutenfri Foods

Naturlig glutenfri Foods


Gluten er protein del av korn som hvete, rug, bygg. Noen mennesker tåler gluten og derfor trenger å være på glutenfrie dietter. Heldigvis finnes det en mangfoldig blanding av naturlig glutenfri mat som fortsatt tillater folk å få nok viktige næringsstoffer og vitaminer når de ikke kan spise hvete-baserte matvarer.

Korn

Mange korn er naturlig glutenfrie matvarer. En bekymring blant folk som praktiserer glutenfrie dietter er å erstatte næringsstoffer og fiber tapt gjennom manglende evne til å spise hvete. Velg gevinster som brun ris, amaranth, quinoa, bokhvete, maismel og havre. Plukk fullkorn versjoner over behandlet, raffinert versjoner av disse korn for å få mer fiber, vitaminer og næringsstoffer. Unngå alle tradisjonelle brød, bagels, kjeks og emballerte produkter med mindre pakken spesifikt sier at maten er laget glutenfrie ingredienser.

Frukt og grønnsaker

All frukt og grønnsaker er naturlig glutenfrie matvarer. Velg frukt som epler, bananer, appelsiner, jordbær, pærer, fersken, vannmelon, kiwi, ananas, melon, blåbær og bringebær. Velg grønnsaker som salat, gulrøtter, brokkoli, tomater, avokado, artisjokker, løk, selleri, grønnkål og spinat. Vær skeptisk til grønnsaker som kommer pakket eller har en panert belegg. Les alltid ernæring etiketten og sikre pakket frukt og grønnsaker inneholder ikke gluten-baserte ingredienser. Smaken mat med friske urter og krydder, som er naturlig glutenfri og er en fin måte å redusere saltinntaket også.

Kjøtt og ost

De fleste kjøtt og ost er naturlig glutenfrie matvarer. Det er viktig å sjekke etiketten på bearbeidede og pakker kjøtt og ost for å sikre produktet ble ikke produsert i et anlegg som inneholder hvete-baserte produkter. Du kan sjekke på nettsiden til de fleste matprodusenter å sikre sine produkter er glutenfri. Vær forsiktig når du spiser noe kjøtt eller fisk som inneholder panering. Velg kjøtt som kalkun, kylling, biff og fisk. Velg oster som cheddar, Colby, sveitsisk, blå ost, parmesan, mozzarella og Gorgonzola.

Nøtter og belgfrukter

Flertallet av nøtter, frø og belgfrukter er naturlig glutenfrie matvarer, med unntak av emballerte produkter som bakte bønner, som ofte har gluten-baserte sauser. Velg nøtter som mandler, valnøtter, solsikkefrø og pistasjnøtter. Velg belgfrukter som erter, kikerter, linser, svarte bønner, marineblå bønner, pinto bønner og kidneybønner.