Digidexo.com

Hva er behandlingen for Erosive Esophagitis?

Hva er behandlingen for Erosive Esophagitis?


Erosiv øsofagitt er en tilstand som er oftest et resultat av en underliggende problem. Behandlingsalternativene avhenger av årsaken til erosive øsofagitt og kan omfatte medisiner, medisinske prosedyrer eller kirurgi. I de fleste tilfeller leger enige om at livsstilsendringer er en viktig del av den totale behandlingsplan.

Erosive Esphagitis: En definisjon

Spiserøret er den muskulære røret som forbinder halsen til magen. En lukkemuskel i bunnen av spiserøret kontrollerer strømmen av mat i magen, og holder magesyre, gallesalter og bukspyttkjertel fordøyelsessafter fra sikkerhetskopiering i spiserøret. Hvis disse fordøyelsessafter sprute tilbake på delikat vev lining i spiserøret, kan det oppstå skader. Venstre ubehandlet, kan denne tilstanden utvikle seg til erosive øsofagitt, en potensielt farlig erosjon og sårdannelse i veggene i spiserøret. De vanligste symptomene på erosiv øsofagitt er en brennende følelse i halsen, problemer med å svelge eller en følelse av at halsen er blokkert, sure oppstøt eller halsbrann, og tegn på blødning i avføring eller oppkast. En diagnose av den underliggende årsaken til denne tilstanden er nødvendig før en behandling plan kan etableres.

Diagnostisering Problem

Sure oppstøt eller GERD er en vesentlig årsak til erosiv esophagitis, men det er andre årsaker også. Esophageal vevet kan bli skadet ved eksponering for stråling eller kjemikalier. Motilitet problemer som påvirker den riktige muskulær funksjon av spiserøret kan føre til skader. Bakterielle infeksjoner eller langvarig, mye oppkast kan også resultere i erosive øsofagitt. Et hull i mellomgulvet, eller en hiatal brokk, kan også utløse denne tilstanden. Hvis legen mistenker at du har erosiv øsofagitt kan hun bestille en endoskopi, en prosedyre som undersøker de innvendige veggene i spiserøret. Som en del av endoskopi, kan hun fjerne vevsprøver for videre analyse og teste for bakterielle infeksjoner. Manomeotry, en test som måler trykket av esophageal muskler under svelging, og barium X-ray er diagnoseverktøy som brukes i kartleggingen muskelfunksjon og bevegelighet problemer.

Behandlinger - Medisinering

Tidlig stadium GERD kan behandles med antacids som tums og H2-blokkere som Tagamet. For GERD pasienter med erosiv øsofagitt, er protonpumpehemmere (PPI) som prilosec og Nexium regelmessig foreskrevet. Disse stoffene virker å stoppe produksjonen av magesyre. For noen pasienter, en kombinasjon av H2-blokkere og protonpumpehemmere er den mest effektive behandlingen. I tilfelle av alvorlig betennelse, kan legen også foreskrive en kur med steroider. Antibiotika er riktig protokoll hvis laboratorietester indikerer tilstedeværelse av en bakteriell infeksjon. Det er ingen muntlige medisiner som har vist langsiktig suksess med motilitet problemer, men botox injeksjoner slappe av musklene i esophageal veggen, noe som gir pasientene større evne til å svelge. Disse injeksjoner er ikke en permanent løsning, og de fleste leger anbefaler at de gjentas på årlig basis.

Kirurgiske inngrep og andre prosedyrer

Pasienter med innsnevring og motilitet problemer kan være kandidater for pneumatisk utvidelse, en fremgangsmåte hvor et tynt rør med en ballong ved enden, er satt inn i spiserøret og forsiktig oppblåst. Denne teknikken strekker esophageal passasjen og gjør det mulig for mer normal funksjon. En hiatushernie er et hull i membranen som lar magevevet til å trykke mot musklene ved overgangen mellom magesekken og spiserøret. Surgerical reparasjon er den mest vellykkede behandling for denne tilstanden. Fundoplication kirurgi forsterker svekket lukkemuskelen mellom spiserøret og magen. I denne prosedyren, er fundus, eller den øvre passasje av magen strammes rundt den nedre delen av spiserøret og forankret på plass, eliminerer sprutiden av magesyre.

Hva du kan gjøre

Legen din vil skissere endringer du kan gjøre i din daglige rutine som kan være svært nyttig i din utvinning. Noen av anbefalingene inkluderer å unngå krydret eller syreholdig mat og drikke. Tobakk og alkoholholdige drikkevarer er godt dokumentert irritanter til esophageal problemet. Bytte til 5 eller 6 små, lette måltider om dagen kan redusere stress på fordøyelsessystemet og velge mat som er myk og lett å spise er også anbefales. Bruk et sugerør for å unngå gulping store mengder av væske. Gravity er din venn, så heve hodet av sengen med 6- til 8-tommers blokker. Disse enkle livsstil endringer kan bidra til fort din rekreasjon og hindre ytterligere problemer.