Digidexo.com

Hvordan leve med angina

Anslagsvis 9,1 millioner amerikanere har angina. I de fleste tilfeller denne tilstanden er forårsaket av hjertesykdom. Folk som har denne tilstanden kan føre produktive liv ved å vedta et hjerte sunn livsstil.

Hvordan leve med angina

Hvordan leve med angina

•  Først må du forstå hva angina er og hvordan den påvirker kroppen. Angina er en form for koronarsykdom der blodtilførselen til hjertet blir begrenset. Dette fører til brystsmerter. Noen pasienter beskriver det som en klemme tetthet i brystet området.

Etablere et hjerte sunt kosthold. Du bør spise rikelig med hele korn, frukt og grønnsaker. Spis fisk som laks og tunfisk som inneholder omega-3 fettsyrer (gode fettstoffer). Begrens inntaket av matvarer som inneholder mye fett som rødt kjøtt, ost og bakt matvarer. Unngå mat som er høy i natrium som hermetikk og bearbeidet mat.

Ikke røyk. Hvis du er en røyker, finne en cessation program. Du kan få forslag fra din lege eller American Cancer Society. Du kan også prøve en støttegruppe eller se på nettet for en tobakk behandling spesialist.

Tren kroppen din. Spør legen din hvilke øvelser er trygt for deg og hvor ofte du kan gjøre dem. Du må kanskje ta pauser mens du trener for å unngå over å bruke deg selv.

Finn sunne måter å håndtere stress. Du kan gjøre dette gjennom yoga og meditasjon. Gå til stranden eller ta en spasertur. Dette kan bidra til å tømme tankene og hjelpe deg å slappe av.