Digidexo.com

Tegn og symptomer på Parkinsons desease

Tegn og symptomer på Parkinsons desease


Mange er klar over Parkinsons sykdom fordi en populær skuespiller, Michael J. Fox, har delt sine erfaringer med sykdommen gjennom pressen og gjennom Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research. Symptomer på Parkinsons sykdom er oftest i forbindelse med bevegelse, men det er andre symptomer som berører forskjellige deler av kroppen.

Tremors

Den mest kjente symptom på Parkinsons sykdom er ukontrollerbare rystelser som forårsaker deler av kroppen for å være i nesten konstant bevegelse. Ifølge Parkinsons sykdom Foundation, omtrent 70 prosent av personer med Parkinsons sykdom opplever dette symptomet. Det synes ofte først i en hånd eller en fot på en side av kroppen. Dette tremor kalles en hvile tremor fordi det skjer hovedsakelig når det påvirkede kroppsdelen ikke er i bruk, eller er i ro.

Motoriske symptomer

Ifølge Fox fundament, Parkinsons sykdom rammer i hovedsak motorisk funksjon. Motorisk funksjon er et medisinsk begrep som brukes for å beskrive bevegelse, som å gå eller en aktivitet som krever en person til å flytte en del av kroppen hans. Personer med Parkinsons sykdom kan ha vanskeligheter med å gå på grunn av stive muskler, eller fordi deres muskler reagerer sakte på kommandoer fra hjernen som forteller dem til å flytte. Denne type langsom bevegelse kalles bradykinesi.

Mood

Ifølge Parkinsons sykdom Foundation, mange mennesker med Parkinsons sykdom opplever humørproblemer. Disse problemene kan være mild eller alvorlig. De omfatter angst og depresjon, mest sannsynlig forårsaket av bekymring for de fysiske symptomer på sykdommen.

Minne

Mange mennesker med Parkinsons sykdom vil også oppleve noen form for hukommelsestap. Dette kan være så mild som har problemer med å minne om ord, eller så alvorlig som å glemme hvordan å utføre daglige aktiviteter som spising. Dette alvorlig type minne problem kalles demens. I henhold til Parkinsons sykdom Foundation, vil omtrent en tredjedel av mennesker med Parkinsons sykdom oppleve demens.

Smerte

Parkinsons sykdom kan være en smertefull tilstand. Den konstante gjentatt bevegelse eller utspilt av et lem eller nakken kan forårsake alvorlige muskelsmerter. Økt slitasje på leddene kan også føre til leddgikt smerte. Ifølge Parkinsons sykdom Foundation, kan noen mennesker med sykdommen opplever en type smerte som stammer fra nervene i hjernen og er ikke forbundet med bevegelse.

Digestive Issues

Fordøyelses problemer kan også være et symptom på Parkinsons sykdom, selv om disse symptomene blir ofte oversett fordi de kan være relatert til flere andre forhold. Imidlertid kan Parkinsons sykdom påvirker musklene som beveger mat gjennom fordøyelsessystem, noe som resulterer i tregere fordøyelse og fører til forstoppelse. Personer med Parkinsons sykdom kan også ha problemer med å kontrollere musklene rundt blæren og de som påvirker urin flow, som fører til urininkontinens.