Digidexo.com

Hvor lang tid tar Desogen Ta å balansere hormoner?

Hvor lang tid tar Desogen Ta å balansere hormoner?


Desogen er foreskrevet for bruk som en p-pille. Desogen kan anvendes for å behandle andre tilstander hos kvinner, slik som hormonubalanse, uregelmessige perioder og amenoré (en manglende menstruasjon).

Hormonbalanse i Women

Som kvinne aldre, hennes hormonnivået endres. Med utbruddet av pubertet, utløser østrogen hennes menstruasjonssykluser å begynne. I løpet av hennes fertil år, østrogen og progesteron handle sammen for å opprettholde sin fruktbarhet. Som en kvinne nærmer overgangsalder, nivået av østrogen i kroppen hennes begynner å slippe. Denne nedgangen kan forårsake symptomer som nattesvette, vektøkning og uregelmessige perioder.

Forhold som forårsaker hormonubalanse

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) kan føre til en ubalanse av hormoner i en kvinnes kropp. PCOS oppstår når en kvinnes kropp produserer et overskudd av hormonet androgen. Symptomer inkluderer en økning i ansiktshår, uregelmessig menstruasjon, vektøkning og en hud tilstand som kalles acanthosis nigricans. Acanthosis nigricans er utvikling av mørke, fløyelsaktig tekstur huden på halsen, i armhulene og på innsiden av lårene. Denne tilstanden kan være et tegn på insulinresistens. Mange kvinner med PCOS utvikle type 2 diabetes.

Amenoré er definert som et fravær av perioder. Hvis en jente perioder ikke har startet da hun fyller 16, er det referert til som primær amenoré. Primær amenoré er vanligvis forårsaket av feil funksjon av en jente endrocine kjertler eller en fysisk abnormitet i hennes reproduktive organer. Sekundær amenoré er betegnelsen som brukes for å beskrive tilstanden når en kvinnes perioder stoppe. Det kan være forårsaket av konstant produksjon av østrogen og androgen i stedet for den normale svingninger som oppstår i løpet av en kvinnes syklus eller utbruddet av overgangsalder.

Andre årsaker til hormonell ubalanse kan være en underactive skjoldbruskkjertelen, hypofysen svulster og spiseforstyrrelser som anoreksi.

Hvordan virker Desogen arbeid?

Hormonene som finnes i Desogen arbeid ved å undertrykke eggløsning og endring av cervical mucus og slimhinnen i livmoren. Endre tykkelsen på slimet i livmorhalsen gjør det vanskeligere for sædcellene å komme inn i livmoren. Endre slimhinnen i livmoren gjør det vanskeligere for befruktede egg for å bli implantert i livmoren.

Når tatt å balansere hormoner, til østrogen og estridol i Desogen hjelp supplere redusert mengden av disse hormonene i kroppen. Dette bidrar til å balansere hormoner og kan bidra til å lindre relaterte symptomer.

Hvordan ta Desogen

Desogen kommer i en 28-dagers pack. Du har valget mellom å starte din pakke på den første dagen i menstruasjonen eller på en hvilken som helst dag i uken du velger. En pille om dagen er tatt. For 21 dager, vil du ta en pille som inneholder hormoner. De sju gjenværende piller inneholder ikke hormoner, men de er nødvendige for å holde deg på riktig tidsplan. I løpet av denne tiden vil du ha mensen.

Ikke hoppe doser. Hvis du går glipp av en dose, ta den så snart du er klar over det selv om det betyr å ta to piller på en dag.

Hvor lenge vil Desogen Ta å balansere mine hormoner?

Det vil ta ca syv dager for Desogen å bli effektive for prevensjon. I løpet av denne tiden, anbefales det at du bruker en backup metode for prevensjon. Hvis du tar Desogen for hormonbehandling, kan det ta lengre tid for at den skal være effektiv. Legen din vil følge opp med din første resept med periodiske blodprøver. Disse testene vil måle mengden av hormoner i kroppen din.

Bivirkninger av Desogen

Alle p-piller bære risikoen for bivirkninger. Disse kan inkludere blodpropper, økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag, vektøkning, ømme bryster og en økning i blodtrykket. Alvorlige komplikasjoner som økt risiko for reproduktive kreft kan også forekomme.

Ikke ta Desogen om du kan være gravid. Unngå røyking og høyt alkoholforbruk mens du er på Desogen. Din beste kilde til informasjon om risikoene forbundet med Desogen er din lege.