Digidexo.com

Hvordan redusere Dander

Hvordan redusere Dander


Å eie en hund eller katt bør være en givende utveksling av kjærlighet og hengivenhet. Men å ha allergi mot din lodne venn kan gjøre livet mindre enn helt hyggelig. Pet-relaterte allergier typisk resultere fra dyr dander, et protein som finnes på overflaten kjæledyret huden. Shedding hårsekkene inneholde spor av dander, som er grunnen til dyr som kaster mer er forbundet med alvorlige allergier. Dander er klebrig og tiltrekker seg lett andre allergener som for eksempel mugg, støv og pollen, forverre lidelsene til mange allergiske mennesker. Det finnes en rekke rimelige og praktiske måter å redusere dyr dander i ditt hjem og fortsatt nyte samværet med din familie kjæledyr.

Bruksanvisning

Bad kjæledyret regelmessig med en antidander shampoo. Bading fjerner skitt og overflødig dander fra kjæledyret huden. Ta kjæledyret utenfor eller gå inn i et bad og lukke døren. Bruk gummihansker og maske for å beskytte deg selv. Fukt kjæledyret pels og gni en liten mengde sjampo inn i pelsen. Skyll med vann. Fullfør bading prosessen med en grundig børsting, fjerne alle løse hår. Bruk aldri menneskelig sjampo på dyr; pH-balansen er vesentlig forskjellig fra hund eller katt sjampo og kan forårsake alvorlig hudirritasjon for kjæledyret ditt. Spør du veterinæren om anbefalinger for en effektiv antidander shampoo.

Bruk luftfiltre. Sett filtrene i ditt hjem luftventilene ved å åpne fanene på ventilasjons dører med enten fingrene eller en skrutrekker og plasser filtrene i ventilene. Steng lufte dører og resecure kategoriene. Et HEPA filter fjerner effektivt de fleste dyr dander og andre allergener fra soverommet og hjem.

Ta ditt kjæledyr til veterinæren. Dyr lider av allergi akkurat som mennesker gjør, som kan forårsake riper. Som kjæledyret riper, flak av dander fly i luften sammen med løse hår. Dyr kan være allergisk mot matvarer og selv visse kjemikalier i rengjøringsprodukter. Snakk med veterinæren din om mulige allergivennlige matvarer og sjampoer for kjæledyret ditt.

Bruk allergen-resistente sengetøy og slip dekker. Visse materialer holder dyr dander og flere allergener lettere enn andre. Mange online selskaper som National Allergi tilby allergen-resistente sengetøy, laken og puter for å ytterligere redusere dyr dander i ditt hjem. (Se Resources)

Tips og advarsler

  • Før du klandre Fluffy og Fido, se en allergolog for å fastslå den eksakte årsaken til allergier. Mange mennesker finner sine kjæledyr pels var kjøretøyet og vert, men ikke årsaken til et allergen som støv eller pollen.
  • Hvis du har snakket med din allergolog og konkludert med at du ikke kan health holde et dyr i hjemmet, finne en annen familie for kjæledyret ditt i stedet for å flytte den utenfor. Kjæledyret er et sosialt vesen, og holde den utenfor bringer helserisiko og kan føre til territorial og aggressiv atferd.