Digidexo.com

Effekter av Pet Dander på mennesker

Pet dander har alle typer effekter på mennesker. Det er også kjent som et kjæledyr allergi. Astma- og Allergiforbund Foundation of America (AAFA) sier at mennesker som lider av allergi, 15 til 30 prosent av dem også lider av kjæledyr allergi. Det er mange mennesker med allergi mot dyr og denne tilstanden er spesielt vanskelig for folk som har kjæledyr som de har vokst til å elske, bare for å oppdage at de har en allergi mot dem. Mens det er noen løsninger på en allergi mot kjæledyr dander, alvorlig allergi er vanskelig å behandle.

Typer

Det finnes flere typer kjæledyr allergi som påvirker mennesker. De mest populære er katter, hunder og gnagere. Personer med allergi mot disse dyrene reagerer på enten spytt, urin eller dander fra disse dyrene. Pet dander er den vanligste årsaken, og det kommer fra dyrets hud. Som huden eldes og flasser av, det produserer dander. Den AAFA sier at katten allergier er dobbelt så sannsynlig hos mennesker enn hunden allergi. Årsaken til dette er fordi katter er stadig rengjøring selv forårsaker spyttet tørke på huden sin, og når det flak av som dander, den har mer av allergi potens.

Tegn og symptomer

Ifølge Alen Corporation, til symptomer på allergi kjæledyr dander varierer fra mild til alvorlig, avhengig av eksponeringstiden og personen. Tegn på et kjæledyr dander allergi inkluderer ting som kløende øyne, nese og hud, nysing, opphovning av øyne, utslett, hoste, piping i brystet, kortpustethet og astmaanfall. Alen Corporation sier at en person er allergisk mot kjæledyr dander kan begynne å vise tegn så fort som 15 minutter etter eksponering, eller så lenge noen dager etter eksponering.

Testing

Det er flere måter som leger vil teste for et kjæledyr dander allergi. Ifølge AAFA, er den første måten å fjerne det menneskelige fra miljøet kjæledyret for å se om symptomene forsvinne. Leger kan også gjerne fortelle basert på en enkel blodprøve og en gjennomgang av pasientens familiehistorie. Den AAFA sier også at hvis katten astma er mistenkt, vil en lege utføre en blodprøve som kalles en radioallergosorbent (RAST) test for å bekrefte diagnosen.

Behandlinger

Dessverre er kjæledyr dander vanskelig å styre og vanskelig å bli kvitt. Alen Corporation sier at kjæledyr dander kan være i teppe, luften, møbler og klær for inntil seks måneder når et kjæledyr er fjernet. Av denne grunn er det anbefalt at personer med alvorlig kjæledyr dander allergier ikke eier kjæledyr eller besøke folk som eier kjæledyr. Hvis en person lider av mer milde symptomer til kjæledyr dander, er det viktig å holde kjæledyret ut av vedkommendes soveområde.

Flere tips

For ytterligere å bekjempe et kjæledyr allergi, bade kjæledyr en gang i uken for å redusere kjæledyr dander og pensle dem utenfor en gang om dagen. Den AAFA sier det også bidrar til å rengjøre huset en gang i uken, og å støvsuge med en høy effektivitet partikkelluftfilter (HEPA). Du kan også ha et HEPA filter lagt til oppvarming og kjøling enhet for å fjerne kjæledyr dander videre fra luften.