Digidexo.com

Typer narkotika for diabetes

Det finnes to typer diabetes: Diabetes type 1 og diabetes type 2. De to typene er like i at folk med enten ikke gjør nok insulin for å holde blodsukkeret i sjakk. De med type 2 diabetes har vanligvis også problemer behandle insulin, slik at selv om de gjør mer insulin enn de med type I diabetes, sine celler ikke klarer å ta i insulin.
Vanligvis de med type 2 diabetes ofte blir satt på en spesiell diett for å prøve å få blodsukkeret under kontroll uten medisinering. Hvis dette ikke lykkes, kan en medisin eller narkotika brukes til å prøve å senke blodsukkernivået. Det er fem hovedtyper av narkotika, bortsett fra insulin, som brukes til å behandle diabetes. Vanligvis med type I diabetes, narkotika og kosthold er vanligvis ikke effektiv i å kontrollere diabetes og insulin injeksjoner er den eneste effektive behandlingen.

Sulfonylurea

Sulfonylurea generelt tas oralt, en gang eller to ganger daglig, før måltider. Deres formål er å stimulere beta-cellene i bukspyttkjertelen for å frigjøre større mengder insulin for å kompensere for cellenes manglende evne til å behandle insulin. Mens alle sulfonylureas har dette formålet og effekt, bivirkninger varierer avhengig av bestemt merke av medisinen, og de forskjellige merkene bære forskjellige interaksjonsrisiko.
Sulfonylurea generelt ikke bør blandes med alkohol, og alvorlige bivirkninger kan oppstå.

Meglitinider

Meglitinider er tilsvarende sulfonylureaer ved at de stimulerer også beta-cellene i bukspyttkjertelen til å forårsake frigjøring av ytterligere insulin. Begge sulfonylureaer og meglitinider potensielt kan føre til en pasient for å få for lavt blodsukker, eller hypoglykemi, på grunn av deres virkning på produksjonen av insulin.

Biguanides

Biguanider virker til å redusere blodglukosenivåer ikke ved å stimulere insulinproduksjon, men ved å senke mengden av glukose naturlig produsert av leveren. Noen biguanider også øke mengden av glukose absorberes av muskelvevet, og dermed redusere den totale glukosenivået i kroppen.

Tiazolidindioner

Tiazolidindioner, inkludert Avandia og Actos, blodsukkernivået reduseres med både å redusere kroppens naturlige glukoseproduksjon og ved å bidra til å øke bruken av insulin ved muskler og fett. Mens narkotika generelt har få bivirkninger, kan andre potensielle risikoer av tiazolidindioner inkluderer hjertesvikt eller hjerteinfarkt.

DPP-4-hemmere

DPP-4-hemmere, inkludert Januvia, er en ny klasse av diabetes piller som kan bidra til å forbedre blodsukkernivået uten potensiell bivirkning av hypoglykemi. DPP-4-inhibitorer inhiberer nedbrytningen av GLP-1, en naturlig forekommende kjemisk i kroppen, noe som hjelper til GLP-1 for å forbli i blodet lengre og nedre forhøyet blodglukose.

Alpha-glukosidasehemmere

Alpha-glukosidasehemmere, inkludert Glyset og Precose, hemme kroppens nedbryting av stivelse (inkludert brød og pasta) og sukker (inkludert hvitt sukker). Fordi stivelse og sukker brytes ned saktere, blodsukkernivået vanligvis ikke stige så raskt. Alpha-glukosidase bør tas tre ganger daglig og med den første bitt av hvert måltid. Bivirkninger kan være gass eller diaré.

Injiserbare Drugs

Insulin er det mest brukte injiserbart legemiddel i behandlingen av diabetes. Den erstatter ganske enkelt insulinet i kroppen ikke er i stand til å produsere eller bruke effektivt.