Digidexo.com

Vitaminer for bedre søvn

Vitaminer for bedre søvn


Det har vært få vitenskapelige studier som tar for seg bruk av vitaminer for å bekjempe søvnforstyrrelser. Vitamintilskudd er ofte brukt av homøopatiske utøvere for å hjelpe indusere søvn og gjøre det mer avslappet. Dette kan være effektiv hvis du har en mangel i et bestemt vitamin.

Kalsium

Kalsium finnes i mange meieriprodukter, samt grønne blader og frø. Personer som har kalsium mangler ofte har søvnproblemer, noe som gjør kalsium et nyttig supplement for bedre søvn. For mye kalsium er ikke gunstig, men bør så ekstra kalsium ikke tas som et supplement for bedre søvn uten å konsultere lege først. Det er best absorbert av matvarer i stedet tas som et supplement, og bør tas med magnesium. FDA foreslår du får 1000mg av kalsium daglig. Hvis du ikke får det fra mat, ta et kalsiumtilskudd.

Magnesium

Magnesium bidrar til å absorbere kalsium. Hvis du allerede tar kalsium for søvn, kan magnesium være nyttig. På egen hånd, er det et essensielt næringsstoff for mange prosesser i kroppen, inkludert muskel handling og hjerterytme. Å være magnesium mangel kan føre til helseproblemer og problemer med å sove er ett av symptomene. Magnesium finnes naturlig i mange av de samme matvarene som kalsium, inkludert mørke, bladgrønnsaker som spinat, nøtter og yoghurt. Den daglige verdien av magnesium, i henhold til FDA, er 400mg.

B-vitaminer

En vitamin B-mangel kan føre til søvnproblemer, slik at leger har brukt vitamin B for å behandle symptomene. Vitamin B-6, i særdeleshet, er knyttet til angst og depresjon. Disse forholdene føre til mangel på søvn eller rolig søvn, og supplerende B-vitaminer bidra til å redusere disse symptomene. Matvarer som er høy i B-vitaminer inneholder fisk, tunfisk, bananer, hele korn og ernæringsmessige gjær.