Digidexo.com

Aktiviteter for Assisted Living eller Personal Care Beboere

Aktiviteter for Assisted Living eller Personal Care Beboere


Aktiviteter for beboere i omsorgsboliger sentre og personlig pleie anlegg er vanligvis planlagt av senterets aktiviteter direktør. Vanligvis vil aktiviteter planlegges for å imøtekomme de ulike interessene til innbyggerne i anleggene, samt sine varierte fysiske evner. Gruppeaktiviteter som de fleste, om ikke alle, av beboerne kan delta i er populære i disse typer anlegg.

Spill

Noen beboere foretrekker brettspill som Monopol og Scrabble mens andre kan nyte kortspill som gin rummy. I tillegg til kort og brettspill, kan beboerne nyte en runde med trivia eller Charades. Spill er en god måte å fremme én-mot-én-forhold, som kan hjelpe beholde sosiale ferdigheter og bedre mental helse.

Trening

Lav effekt, minimal stress-øvelser er et godt valg. Disse kan inkludere arm heiser, beinløft, eller enkle strekninger. Regelmessig trening reduserer risikoen for vanlige plager forbundet med høy alder som høyt blodtrykk og høyt kolesterol, og også forbedrer kognitiv funksjon.

Musikk Hendelser

Disse hendelsene kan omfatte planlagte artister, et talent show starring bosatt sangere, eller en allsang rundt et piano. Forskere ved University of Maryland School of Medicine har funnet ut at musikk har gunstig effekt på kroppens karsystemet.

Håndverk

Laging er en terapeutisk aktivitet, men det gir også andre fordeler for de som deltar i den. Laging kan hjelpe gnist kreativitet, noe som forbedrer mental helse, samt forbedre og vedlikeholde motoriske ferdigheter på grunn av repeterende bevegelser involvert.

Sosiale arrangement

Bursdagsfeiring og ferie feiringer, samt danser, er gode måter for beboere i omsorgsboliger sentre for å sosialisere. Sosial interaksjon hos eldre er viktig fordi det kan bidra til å avverge følelser av isolasjon, som kan føre til depresjon.