Digidexo.com

Diett i Colon Cancer

Tykktarmskreft er kreft som rammer endetarmen eller tykktarmen. Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, risikofaktorer for å utvikle tykktarmskreft inkluderer alder (individer eldre enn 50), hatt kontakt tarm tilstander som irritabel tarm syndrone (IBS), kolitt eller Crohns, og en diett lav på fiber og høy i fett. Mens det er lite du kan gjøre med de to første risikofaktorer, er det aldri for sent å endre kostholdet. Selv om du allerede har utviklet kreft i tykktarmen, kan et sunt kosthold bidra til å forbedre dine sjanser for å overleve.

Diet Advice

Ifølge opplysninger fra American Cancer Society, high-fiber dietter relativt blottet for rødt kjøtt forbruk (og mettet fett) er nøkkelen til å unngå eller besting en rekke ulike kreftformer, tykktarmskreft være fremst blant dem. Derfor bør du holde deg til en diett som består hovedsakelig av plantebasert mat, som frukt, grønnsaker og helkorn av rug, hvete, havre og bygg, samtidig som forbruket av rødt kjøtt og usunn mettet fett. Velg en rekke ulike frukter og grønnsaker i motsetning til alltid å spise de samme elementene for å diversifisere din generelle inntaket av vitaminer og næringsstoffer. Ifølge opplysninger fra American Institute for Cancer Research, rundt to tredjedeler av tallerkenen din på hvert måltid bør inneholde korn, frukt, grønnsaker eller bønner. Den gjenværende tredjedel bør inneholde en kilde til lean protein, slik som sjømat eller kylling og en kilde for frisk umettet fett (nøtter, frø, eller oljer).

Colon Cancer Fighting Foods

Ifølge informasjon fra AICR, visse typer mat som fungerer som anti-kreft mat bidra til vern av tykktarmskreft. Disse inkluderer bønner (på grunn av sitt høye fiberinnhold), alle typer bær (igjen, på grunn av fiber), cruciferous grønnsaker (brokkoli, blomkål og kål, blant andre), alle grønne grønnsaker som spinat og salat, grønn te og alle typer fiber hele korn. Inkludert disse matvarene i din tykktarmskreft kosthold kan bidra til å unngå eller forsinke spredningen av eksisterende tykktarm kreft, og hjelper kroppen din til best hva feiler det.