Digidexo.com

God Diet for en Teen

God Diet for en Teen


Tenåringer er alltid på farten. Hvis de ikke kommer til kjøpesenteret med sine venner, de har fotball eller cheerleading praksis. Og hvis kroppen ikke er i bevegelse, deres sinn er, som de bosette seg i for en natt med kalkulus. Det er av disse grunner til at et godt kosthold og sunne matvaner må innpodet i dem. Maten de svelges er det som gir dem den energien de trenger for å være en tenåring.

Betydning

Tenårene er når barn opplever sin siste og mest avgjørende vekstspurten. Det er en tid da de vil expend mest energi og trenger den mest drivstoff for både sinn og kropp. De krever næringsstoffer som kalsium og jern for å utvikle seg riktig, og mens de kan hevde at McDonalds mat har ernæringsmessig verdi, dere som foreldre vet noe annet. Så mens du kan virke som fienden, er det viktig å sette sunne kosten retningslinjer for dem å følge; disse retningslinjene skal sikre god utvikling av sine fortsatt voksende organer.

Caloric Krav

Teens 'nødvendig kaloriinntak vil variere i henhold til deres individuelle behov, men den generelle tommelfingerregel er at ungjenter krever mellom 1800 og 2100 kalorier om dagen, mens tenåringsgutter krever mellom 2200 og 2700 kalorier om dagen. Dette betyr ikke at du trenger å telle sine kalorier som du pakke sine lunsjer. Men du bør vite disse tallene av hensyn til å forebygge fedme i tenåringen din.

Funksjoner

Det viktigste elementet i et godt kosthold for tenåringer er å spise frokost. Dette vil gi dem en start på dagen fremover, og hjelpe dem å bli mer våken når de kommer på skolen. En god frokost ville være en frukt og en kompleks karbohydrater som for eksempel et par skiver av hele korn toast eller havregryn. Komplekse karbohydrater tar lengre tid å bryte ned i systemet, forlater dem mett lenger og gi dem mer energi. Hvis de kjøper sin lunsj på skolen, er alt du kan gjøre snakke med dem om å gjøre gode matvalg. Hvis de tar sin lunsj men du har mer kontroll. En kalkun sandwich på hele korn brødet gir dem en mager protein, jern og en annen kompleks carb. Legg fersk gulrot eller stangselleri og en appelsin. Vær sikker på at når de kommer hjem er det en snack lett tilgjengelig for dem som for eksempel en frukt smoothie laget av melk, yoghurt, bananer og jordbær. Dette er en deilig godbit som smaker som en milkshake, og hjelper dem til å innse at de kan spise sunt uten å føle fratatt. Til middag, vil du ønsker å ha et stykke kjøtt for å gi dem en annen servering av jern sammen med noen brun ris og en grønn grønnsak (en annen stor kilde til jern). Middag er en fin tid for et glass melk også. Til dessert, prøv mandarin appelsiner, marshmallows og kule pisken blandet sammen for en forfriskende fruktsalat.

Nyttige tips

For å gjøre livet ditt enklere mens du forsøker å overbevise tenåringer til å spise sunt, begrense mengden av junk food og brus du kjøper. Hvis du ikke er hjemme etter skolen, prøve å ha snacks laget på forhånd og la dem et notat som forklarer hva de kan eller ikke kan ha. Også, spise middag sammen som en familie bidrar til å bygge gode matvaner for tenåringen som de vokser til voksne - vaner de vil sannsynligvis bærer med seg.

Betraktninger

Tenåringer er gode kandidater for multi-vitaminer, som er yngre barn og voksne. Uansett hvor god en diett du føler du gir for dem, sikrer en multi-vitamin som de får alle de næringsstoffene de trenger uansett. På off sjanse for at tenåringen din er ikke en fan av fisk, som er kjent for å være en hjerne mat, kan de ta en Omega-3 tilskudd, og får de samme fordelene de ville fått hvis de hadde spist det stykke laks.