Digidexo.com

Hva medisiner brukes for Beslag?

Nervecellene i hjernen kan sende unormale elektriske signaler, noe som resulterer i et anfall. Epilepsi er diagnosen for en person som har to eller flere beslag i en mannsalder. Ifølge WebMD, til medisiner behandle anfall er effektive i om lag 70 prosent av pasienter med epilepsi. Epilepsy.com lister over 40 medisiner for å behandle anfall, men noen er foreskrevet oftere enn andre, og mange pasienter bruker mer enn én medisinering. The Mayo Clinic sier at mer enn halvparten av barn med epilepsi kan etter hvert slutte å ta medisiner, og voksne kan ofte avbryte medisiner etter 2 anfallsfrie år.

Karbamazepin

Karbamazepin (Tegretol eller Carbatrol) medisiner er en av de mest foreskrevne beslag narkotika. Karbamazepin er effektive i behandling av delvis (påvirker bare en del av hjernen), generalisert (påvirker hele hjernen) og blandede anfall. Karbamazepin kommer i vanlige tabletter, tyggetabletter og flytende form og bør tas med mat for å unngå magesyke. Vanlige bivirkninger er kvalme, svimmelhet, tretthet og utslett.

Lamictal

Lamictal kommer i vanlige og tyggetabletter og bidrar til å kontrollere delvis og noen generaliserte anfall hos pasienter med epilepsi. Lamictal har svært få bivirkninger, noe som gjør det til et populært valg for pasienter som har hatt negative reaksjoner på andre beslag medisiner. Noen pasienter har rapportert problemer med å sove, svimmelhet og utslett mens du tar Lamictal, men disse bivirkningene er vanligvis milde og ofte løse på egen hånd.

Fenytoin

Fenytoin (Dilantin eller Phenytek) er effektiv i å kontrollere delvis og enkelte generaliserte anfall. Fenytoin kommer i en rekke former, inkludert kapsel, væske og intravenøs (IV) løsning for bruk på sykehus for å kontrollere aktive anfall. Bivirkninger av fenytoin er lik andre beslag medisiner og omfatter svimmelhet, vekttap, synsproblemer og nervøsitet.

Felbatol

Felbatol er en sterk anti-anfall medisiner som brukes til å behandle delvis og noen generaliserte anfall. Den er tilgjengelig i pille og flytende form, men har potensielt alvorlige bivirkninger, inkludert benmarg eller leversvikt. Vekttap, hodepine og depresjon er vanlige andre bivirkninger. Felbatol er vanligvis kun forskrives til pasienter som ikke har respondert på andre medisiner.

Beroligende midler

Beroligende midler, som for eksempel Valium, Klonopin og Tranxene, er effektive medisiner for kortvarig bruk for å kontrollere anfall. Akuttmottak bruker ofte beroligende midler for å stoppe aktive anfall, selv om de fleste pasientene raskt utvikle en toleranse, noe som gjør dem upraktisk for langsiktig bruk. De fleste beroligende midler kommer i tablettform, men Klonopin er også tilgjengelig som en oppløsende wafer for barn og pasienter som har problemer med å svelge piller. Bivirkninger inkluderer kvalme, depresjon, tretthet, depresjon og tap av matlyst.