Digidexo.com

Effekten av eddik på tannemaljen

Effekten av eddik på tannemaljen


Tannemaljen er det øverste laget på den synlige delen av tennene. Det er viktig å beskytte nerven avslutning i tannen, og er en av de vanskeligste stoffer produsert i det menneskelige legeme. Over tid tannemaljen kan bli slitt bort, noe som fører til tannproblemer og følsomme tenner. Det finnes en rekke ting som kan føre til den nedbrytende av tannemaljen, slik som sukker, men også andre stoffer, som eddik har også en effekt.

Eddik Acid

Den skadelige delen av eddik for tannemaljen er syren den inneholder. Syren senker munnen pH-nivå, slik at emaljen å demineraliserer. Dette betyr at i et tidsrom etter inntak av eddik, eller hvilken som helst annen sur substans, tennene er mer utsatt for hulrom og andre problemer som tannemaljen er svakere enn normalt. Dette gjelder for alle eddiker, slik som balsamico i salatdressing, men også eple cider eddik, som er noen ganger brukt som en helse-tonic.

Fortynning

Hvis du drikker eddik helsemessige årsaker, som apple cider eddik, spe den med vann. Dette reduserer styrken av syren, men bør også bli fulgt opp med andre beskyttelsestiltak.

Skylling

Etter å ha drukket eddik eller andre sure stoffer, skyll munnen med vann. Dette hjelper munnens pH-nivået stiger, beskytter emaljen.

Børsting

Børsting etter måltider kan være upraktisk, selv tannleger fortsatt oppfordre folk til å gjøre det. Hvis børsting etter inntak av eddik, sørg for munnen er helt skylles ut med vann. Ellers vil børsting vil presse syren direkte mot den svekkede tannemaljen, forårsaker større problemer.