Digidexo.com

Koblingen mellom en perforert trommehinne og Vertigo

Koblingen mellom en perforert trommehinne og Vertigo


Sprukket, eller perforert, trommehinnene er smertefulle, og når vertigo setter inn, forvirrende og uforståelig. Så rart som det ser ut, koblingen mellom ørene og balanse - eller mangel på balanse - forklarer hva som skjer, og hvordan du behandler den.

Perforert trommehinne

Trommehinnen skiller det ytre og mellomøret. Trommehinnen beskytter mellomøret, en luftfylt rom som holder ossicles, tre små bein for hørselen. Ofte traumer, for eksempel innsetting av et objekt som en bomullspinne, en bade hendelse eller plutselige ytre trykkendringer vil føre til en perforering, eller sprekker, av trommehinnen. Dette er svært smertefullt, og kan føre til svimmelhet.

Vertigo

Når verden føles som det er spinning, eller i bevegelse, til tross for mangel på bevegelse, er dette vertigo. Vertigo er forvirrende, og kan vare i noen minutter eller flere timer. Selv om svimmelhet i seg selv er ufarlig, forårsaket av at en sprukket trommehinne, andre symptomer som hodepine, tap av hørsel og syn, dobbeltsyn er til stede, og behandling fra en lege er nødvendig.

Trommehinnene og Balanse

Den kropps kontrollerer balansen og likevekten gjennom den halvsirkelformede kanaler, organer som ligger i det indre øret. Disse tre buede rør er i rett vinkel med hverandre, som representerer alle tre plan av dimensjonale rommet, og er festet til sacculus og utriculus, samlinger av sensoriske celler. Når hodet endrer posisjon, kalsiumkarbonat krystaller skift på sin seng av sensoriske hår; cerebellum leser denne informasjonen, og bestemmer stillingen av hodet i forhold til tyngdekraften, noe som gir legemet en følelse av balanse. Når en sprukket trommehinnen oppstår, kalsiumkarbonat krystaller bevege seg uavhengig av de bevegelser av hodet, og cerebellum blir forvirret. Resultatet er vertigo - hjernen synes hodet beveger seg, når ingen faktiske bevegelse er tilstede.

Symptomer

Mennesker som opplever perforert trommehinne-basert vertigo vanligvis opplever svimmelhet eller besvimelse sammen med svimmelhet som kommer med svimmelhet. Vertigo kan også forårsake alvorlig hodepine eller migrene. Tap av hørsel og tinnitus, øresus, er også typiske symptomene som følger sprukket trommehinnene og svimmelhet.

Behandling

Behandling av perforert trommehinne vil behandle svimmelhet også. De fleste traumebaserte perforeringer vil gro av seg selv, selv om kirurgi er noen ganger nødvendig. En lege kan forskrive medisiner for å behandle svimmelhet, som kan inkludere antihistaminer, for eksempel Benadryl eller Antivert, kvalme dempende midler, som for eksempel Phenergan eller Transderm-Scop, eller Valium. Disse medikamentene lette svimmelhet før de perforerte trommehinnen leges.