Digidexo.com

Hva slags mat er bra for hårvekst?

Hva slags mat er bra for hårvekst?


Lang, luksuriøse hår kan være gjenstand for misunnelse for personer som opplever svak hårvekst eller de som har møtt en frisør som klippet for mye for komfort. Motta riktig ernæring låser nøkkelen til et sunt, voksende manke, og det kan bli kjøpt opp av å spise mat som er lett tilgjengelig i ditt skap eller kjøleskap.

Omega-3 fettsyrer

Foods fullpakket med omega-3 fettsyrer fremme hodebunnen helse og forebygge håret vises kjedelig og livløs. Laks, i særdeleshet, er lastet med omega-3 fettsyrer og forsyner deg med vitamin B-12 og jern også. En spiseskje eller to av bakken linfrø lagt til kosthold vil også sikre at du tar i disse essensielle fettsyrene. Blend bakken linfrø i din morgen milkshake for en rask boost.

Vitamin E, A, C, D og K

Extra virgin olivenolje inneholder vitamin E, A, D og K, som alle hjelpemiddel hårvekst. Det kan lett toppes over noen måltid eller mellommåltid. Kjent for sin condition og antioksidantegenskaper, kan extra virgin olivenolje fungere som en aktuell agent; du kan bruke den direkte til håret ditt. Mørkegrønne grønnsaker som spinat og brokkoli er rike på vitamin A og C, som hjelper kroppen produsere talg som utskilles fra hårsekkene og naturlig forhold låser. Gulrøtter levere vitamin A som håret trenger.

Silica

Selv silika er funnet i skinn av poteter og agurk, bønnespirer inneholde de største doser av silika. Beansprouts som mungbønner kan bli kokt, men er best spises rå for å høste fulle ernæringsmessige fordeler. Kaste bønnespirer i en lunsj salat og du kan oppleve hår vekkelse i et par måneder.

Biotin og Protein

Biotin mangler kan resultere i sprø, skadet hår, mens proteinet er å anse som byggesten av hår. Egg og belgfrukter som bønner og linser er fullpakket med biotin og protein. Noen individer legge rå egg til smoothies eller gløgg for maksimale resultater. Storfe og fjærfe utvilsomt huse store mengder protein, og en rask servering av cottage cheese kan hjelpe deg med å legge inches til din nåværende hårlengde.

Sink

Nøtter som valnøtter cashewnøtter, mandler og pekannøtter inneholder sink, som vitamin mangel kan føre til håret falle ut. Legg en håndfull av disse nøtter til din spising diett som en sunn snack. Paranøtter inneholder selen, et annet næringsstoff viktig for hårvekst. En sjømat kjæreste? Legg østers til middagstallerkenen neste gang du befinner deg i buffeen.

B-vitaminer

Hele korn lagre rikelig mengder B-vitaminer som vil levere et kick av energi etter at du har truffet ettermiddag lav. Spis frokostblanding, grovbrød og kortfibret brun ris, og du kunne se sunt, langt hår i et par måneders tid.